Κυκλάδες - Εμβόλια: 970 εμβολιασμοί το τελευταίο διήμερο

Εμβολιαστικό κέντρο

Ξεκινάμε από τα …τελευταία νέα. Άνοιξε χθες, Παρασκευή 19 Μαρτίου, η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό COVID-19 των ατόμων με υποκείμενα νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου – ομάδα Α.

Θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας για τα άτομα ηλικίας 70-74 ετών στις 26 Μαρτίου, ενώ αρχές Απριλίου θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας για να μπορούν να κλείσουν ραντεβού τα άτομα της επόμενης ηλικιακής ομάδας, 65-69 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι τώρα εμβολιάζονται οι πολίτες από 60 έως και 64 ετών, πολίτες άνω των 75 ετών και εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.

Οι πολίτες που ανήκουν στην ομάδα Α είναι περίπου 250.000 και η ένταξη τους στην κατηγορία αυτή έγινε από την ΗΔΙΚΑ, σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών που έθεσε τα κριτήρια, δηλαδή διάγνωση με βάση την κωδικοποίηση ICD-10, την φαρμακευτική αγωγή, αλλά είναι και την ημερομηνία διάγνωσης της νόσου.

Εκτίναξη στις Κυκλάδες

Πάμε όμως στις Κυκλάδες, όπου το τελευταίο διήμερο είχαμε πραγματική εκτίναξη εμβολιασμών. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 970 (482 την Πέμπτη και 488 την Παρασκευή) με αποτέλεσμα να ξεπεράσουμε τους 9207 εμβολιασμούς στο σύνολο του Νομού…

Πως έγινε αυτό το …ξέσπασμα; Με βάση την εικόνα των εμβολιαστικών κέντρων που βλέπετε στο τέλος του άρθρου, για όλα φταίει η Περιφερειακή Ενότητα Μήλου, όπου είχαμε 608 στο αυτό χρονικό διάστημα…

Την Πέμπτη είχαμε 283 εκ των οποίων 278 ήταν α δόση και προφανώς έχουν σχέση με την Σίφνο όπου όπως μας ενημέρωσε η Δήμαρχος κα Ναδάλη είχαμε εμβολιασμούς την Πέμπτη. Και την Παρασκευή έγιναν 325 (όλοι α δόσεις) και είτε είναι από την Σίφνο, είτε από την Κίμωλο που επίσης ξεκίνησε τον εμβολιασμό στο σύνολο των κατοίκων…

Και εδώ θα αναφερθούμε και πάλι στην αδυναμία του συστήματος να μας ενημερώσει σωστά….  Μιλάει για Περιφερειακές ενότητες όταν στο Νομό Κυκλάδων (όπως και των Δωδεκανήσων) κάθε μία έχει τουλάχιστον δύο ή τρία νησιά εντός της … Ενότητας της.

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά την α δόση έχουμε φτάσει τους 6033 εμβολιασμούς με την Σύρο να εμβολιάζει και την κατηγορία 60-64 χρόνια ενώ για την 2η δόση το διήμερο 18-19 Μαρτίου είχαμε μόλις 51 (!!). Και η Νάξος είχε μόλις έναν εμβολιασμό α δόσης στο διήμερο που μας πέρασε (από 18 συνολικά)

Και πάλι τα νησιά της Πάρου και Μυκόνου είναι χωρίς εμβολιασμό ενώ η Κέα με την Κύθνο πέρασαν τους 300 εμβολιασμούς (οι 288 είναι α δόσης)

Αναλυτικά η εικόνα του τελευταίου διημέρου όσον αφορά τους εμβολιασμούς στις Κυκλάδες

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News