Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΚυκλάδες - Εμβόλια: Μόλις 239 εμβολιασμοί το τελευταίο διήμερο (46 ά δόση)

Κυκλάδες – Εμβόλια: Μόλις 239 εμβολιασμοί το τελευταίο διήμερο (46 ά δόση)

|

Πάνω από 850.000 οι εμβολιασμοί στη χώρα λέει ο Βασίλης Κικίλιας ότι έχουν γίνει.. Στις Κυκλάδες το τελευταίο διήμερο είχαμε μόλις 239 εκ των οποίων 46 αφορούσαν άτομα που εμβολιάστηκαν για 1η φορά

Πανηγυρίζουμε… Και όχι άδικα…  Τους 850.000 εμβολιασμούς (σ.σ. για την ακρίβεια 857.306 χθες το βράδυ εκ των οποίων 30936 διενεργήθηκαν χθες Παρασκευή) ξεπέρασε ήδη η Ελλάδα, δήλωσε το μεσημέρι του Σαββάτου ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, επισκεπτόμενος το mega εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι. Ο υπουργός περιηγήθηκε στους χώρους και συνομίλησε με τo υγειονομικό προσωπικό και τους πολίτες που εμβολιάζονταν, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους και την επικεφαλής του εμβολιαστικού κέντρου, σμήναρχο Κυριακή Πελέκη.

Στη συνέχεια δήλωσε πως «η καρδιά της προσπάθειάς μας είναι ο σεβασμός στους συμπολίτες μας. Έτσι οδεύουμε και έτσι θα προχωρήσουμε μέχρι να ολοκληρώσουμε τους εμβολιασμούς. Θέλω να πω ότι ξεπεράσαμε τις 850.000 εμβολιασμούς, ότι έχουμε στη μάχη 750 – καιβάζουμε άλλα 50 – 800 εμβολιαστικά κέντρα και ότι αν υπολογίσει κανείς την πρώτη δόση, με 5,3% είμαστε οι τρίτοι στην Ευρώπη. Αυτά είναι σημαντικά στοιχεία για να καταλάβετε πόσο μεγάλη προσπάθεια έχει γίνει από πάρα πολύ κόσμο: από το υπουργείο Υγείας, από τους υγειονομικούς μας, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τους υγειονομικούς του, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την Πολιτική Προστασία και όλους όσοι εμπλέκονται».

Όλος ο κόσμος δίνει μια πολύ μεγάλη μάχη, υπάρχει κόπωση τόνισε ο κ. Κικίλιας, αλλά επισήμανε πως «υπάρχει ελπίδα και η ελπίδα είναι η κινητήριος δύναμη και θα τα καταφέρουμε. Βρισκόμαστε κοντά στην επίτευξη αυτής της προσπάθειας που είναι να κερδίσουμε αυτή την τεράστια υγειονομική μάχη την οποία δίνουμε ένα χρόνο τώρα».

Από την πλευρά του ο κ. Θεμιστοκλέους είπε πως εκτός από τους αριθμούς, αυτό που βλέπουμε στα εμβολιαστικά κέντρα – και στο μεγάλο εμβολιαστικό σταθμό αλλά και στα εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την επικράτεια από τα νησιά μας μέχρι τις ηπειρωτικές περιοχές – είναι αυτό που λέμε «μυρίζει Ελλάδα». «Τα παιδιά που έρχονται με τους γονείς τους, οι παππούδες μας που έρχονται με τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους και εισπράττουν όλοι οι υγειονομικοί μας, όλοι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν εδώ, ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ. Ανταποδίδουμε με ένα πολύ μεγάλο χαμόγελο».

Κυκλάδες: Μόλις 239 το τελευταίο διήμερο

Κι επειδή καλές οι ιστορίες αλλά εδώ είναι Κυκλάδες. Και δεν έχουν καμία σχέση με ότι λένε οι αρμόδιοι που κοιτάζουν μόνο τα μεγάλα επαρχιακά κέντρα και όχι την νησιωτική Ελλάδα… Οπότε ας δούμε τις Κυκλάδες και να αποδημήσουμε το όμορφο αφήγημα της Κυβέρνησης. Τι θέλουμε να πούμε; Οτι έχουμε φτάσει αισίως τους 5708 εμβολιασμούς από τις 11 Ιανουαρίου και σε εννέα εμβολιαστικά κέντρα, τα οποία όμως λειτουργούν ανάλογα όχι τη …ζήτηση αλλά τη προσφορά. Κάτι που σημαίνει ότι οι ηλικίες 60-64 και 75-79 αυτή τη στιγμή είναι στον αέρα και υπάρχει αρκετή γκρίνια..

Από τους 5.708 εμβολιασμούς, ουσιαστικά μιλάμε για 3217 ενήλικες που έχουν εμβολιαστεί, οπότε έως τώρα δεν έχουμε καλύψει ποσοστό που να αγγίζει το 5% των κατοίκων στις Κυκλάδες… (βέβαια εδώ θα πρέπει να αφήσουμε έξω τους ανήλικους).. Οπως κι εάν έχει είμαστε από τους νομούς που έχουν την μικρότερη κάλυψη σε εμβόλια…

Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν στις Κυκλάδες 138 εμβολιασμοί εκ των οποίων οι 38 ήταν για την 1η δόση και χθες Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν 101 (!!!) και μόλις 8 που είχαν σχέση με την α δόση. Κάτι που βλέπετε και στους δύο πίνακες που ακολουθούν να δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι εμβολιασμοι στις Κυκλάδες. Τονίζουμε ότι Πάρος – Ανδρος – Μύκονος – Κέα / Κύθνος και Τήνος (χθες) δεν είχαν ούτε ένα εμβολιασμό α δόσης κι αυτό είναι ένα σημαντικό μειονέκτημα.. Αντίθετα, καλύπτεται όλο και περισσότερο η δεύτερη δόση, οπότε ευελπιστούμε ότι από την Δευτέρα 1η Μαρτίου θα έχουμε περισσότερους εμβολιασμούς α δόσης αλλιώς .. πρόβλημα..

Σε επίπεδο κάλυψης, η Σύρος συνεχίζει να έχει το προβάδισμα (1639 εμβολιασμοί) ενώ Νάξος – Σαντορίνη έχουν περισσότερους από 700 εμβολιασμούς.. Πίσω έχει μείνει κυρίως η Μύκονος κι αυτό προκαλεί μεγάλη απορία, ενώ Ανδρος – Τήνος και Πάρος πέρασαν το όριο των 500 εμβολιασμών.

Αναλυτικά οι εμβολιασμοι των δυο τελευταίων ημερών στις Κυκλάδες (σε παρένθεση τα εμβόλια που έγιναν την Πέμπτη και τη Παρασκευή)


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δανακός: “Γιατρικό” για τον “γεροπλάτανο” και οι υπόλοιπες δράσεις

Μέσω άρθρου από την γεωπόνο Νίκη Κεφαλά βλέπουμε τις εξελίξεις γύρω από τον "γεροπλάτανο" του Δανακού...

Ενδοκυκλαδικά: Τροποποίηση δρομολογίου “Σαόνησος” λόγω κακών καιρικών συνθηκών

Δείτε πως διαμορφώνεται το δρομολόγιο (19-20 Μαρτίου) του "Σαόνησος" λόγω κακών καιρικών συνθηκών (πίνακας)

Το εγκώμιο της Τήνου πλέκει o Guardian

Αυτό το ελληνικό νησί εξυμνεί ο «Guardian» και προτείνει διακοπές εκεί την άνοιξη

ΑΔΜΗΕ – Καλώδιο μήκους 560 χλμ. θα ηλεκτροδοτήσει τα Δωδεκάνησα

ΑΔΜΗΕ – Με υποθαλάσσιο καλώδιο 560 χλμ. θα ηλεκτροδοτηθούν τα Δωδεκάνησα - Το χρονοδιάγραμμα της ...αυτονομίας

Κύθνος: Το Αιολικό Εργοστάσιο και ο πετρελαϊκός κολοσσός Total

Ο γαλλικός πετρελαϊκός κολοσσός TOTAL απειλεί το νησί της Κύθνου με αιολικό εργοστάσιο! - Η αντίδραση του Δήμου

ΠΝΑι: Οι επιχειρηματίες έχουν τον πρώτο λόγο και καταθέτουν την άποψή τους

The Rhodes Co-Lab: Στην plastic-free εποχή η γνώμη των τοπικών επιχειρήσεων μετράει

Σαντορίνη: Παράταση για οικοδομικές εργασίες και βέβαια πρόστιμα

Έως και 3.600 ευρώ θα καλούνται να πληρώσουν όσοι θα παραβούν τον κανονισμό Καθαριότητας και Εκτέλεσης Οικοδομικών Εργασιών

Χατζημάρκος: Μικροπολιτική επιλογή όσων μιλούν για “εμπάθεια” της Περιφέρειας προς τη Νάξο (video)

Ο Γιώργος Χατζημάρκος - Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου - μιλάει στη "Ραδιοφωνία Κυκλάδων 101,3" για τις προτάσεις σχετικά με τις βάσεις του ΕΚΑΒ και τη σχέση Περιφέρειας - Νάξου (video)

Νάξος: Αδεια για ένα νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στο νησί

“Πράσινο φως” για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο - Σε ποια περιοχή

Νοσοκομείο Νάξου: Επιασε δουλειά ο Γυναικολόγος, και πάλι στη Νάξο ο Κων/νος Πατσούρας

Μόνιμος Γυναικολόγος στο Νοσοκομείο Νάξου μετά από αναζήτηση ετών.

Πανναξιακός ΑΟ: Το αντίο στην “ψυχάρα” τον Γιώργο Βαθρακοκοίλη

Ο Πανναξιακός ΑΟ αποχαιρετά τον Γιώργο Βαθρακοκοίλη - Πως θα τον τιμήσει

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Βαθρακοκοίλης

Πένθος στη Νάξο για την απώλεια του Γιώργο Βαθρακοκοίλη

Αγιος Αρσένιος – Πολιτιστικός Σύλλογος: Πρόσκληση (17/03) για χορό με τους Κορδελάτους

Οι Κορδελάτοι του Αγίου Αρσενίου προσκαλούν τους φίλους σε χορό στην πλατεία του χωριού..

Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Νέων : Κυριακή στις Τρίποδες με Κορδελάτους (video)

Στις Τρίποδες σήμερα (17/03) χορεύουν οι Κορδελάτοι (video)

Νάξος – Απείρανθος: Κουδουνάτοι σε …δράση το μεσημέρι της Κυριακής (video)

Η Γαλήνη Μπαρδάνη μας μεταφέρει μέσω της "Ραδιοφωνίας Κυκλάδων" στην Απείρανθο για το έθιμο των Κουδουνάτων - Η πρόσκληση από την Ελένη Ελευθερίου μέσα από τα κοτσάκια της

Νοσοκομείο Νάξου: Αύριο (15/03) αναλαμβάνει υπηρεσία ο μόνιμος γυναικολόγος

Αναλαμβάνει από αύριο 15/3 υπηρεσία ο μόνιμος Γυναικολόγος στο Νοσοκομείο Νάξου

Αποκριές 2024: Ολες οι εκδηλώσεις του τετραημέρου στη Νάξο

Παρασκευή 15 Μαρτίου - Κ. Δευτέρα 18 Μαρτίου .. Ολες οι εκδηλώσεις και οι δράσεις στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Aegean Air: Από 1η Ιουνίου απευθείας σύνδεση Νάξος – Θεσσαλονίκη

Νέες συνδέσεις της Θεσσαλονίκης με Νάξο και Άμστερνταμ μέσω της Aegean Air