Κυκλάδες - Εμβόλια: Ούτε ένας εμβολιασμός δεν έγινε χθες (17/02) ...

Εμβόλια

Δύσκολη ημέρα η χθεσινή…. Λόγω Μήδειας που έφτασε στην κορύφωσή της τα εμβολιαστικά κέντρα είτε άνοιξαν μετά τις 10 το πρωί είτε δεν λειτούργησαν. Αποτέλεσμα; Τα ραντεβού για εμβολιασμό τα οποία δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω της κακοκαιρίας θα  επαναπρογραμματιστούν άμεσα και οι πολίτες θα ειδοποιηθούν με νέο sms, όπως αναφέρθηκε στην χθεσινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Ειδικότερα, για την ηλικιακή ομάδα 60 - 64 ετών, τα ραντεβού θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα στα ίδια εμβολιαστικά κέντρα και οι πολίτες θα ειδοποιηθούν τρεις ημέρες νωρίτερα με μήνυμα. Επιπλέον, την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν  τα ραντεβού που δεν πραγματοποιήθηκαν στο εμβολιαστικό κέντρο στη Helexpo στο Μαρούσι.

Για τους άνω των 75 ετών, οι εμβολιασμοί θα γίνουν την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, η πλειονότητα των οποίων αφορά τη δεύτερη δόση, ώστε για να μην υπάρχει χρονική απόκλιση σε σύγκριση με την πρώτη δόση.

Τι έγινε στις Κυκλάδες; Το απόλυτο μηδέν… Ούτε ένας εμβολιασμός. Κάτι που δεν έχει προηγούμενο από τις 11 Ιανουαρίου που έγινε εμβολιασμός. Ο λόγος; Μα το γεγονός ότι δεν υπήρχαν εμβόλια. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Ανδρου όπου χθες το απόγευμα ήρθαν εμβόλια με το πλοίο της γραμμής από την Ραφήνα…

Από σήμερα (18/02) αναμένεται να .. τρέξουν οι εμβολιασμοί και μάλιστα μπαίνουν πλέον και τα Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία και στα μικρότερα νησιά (βλ Σίφνος – Κύθνος – Ιος) ώστε να καλυφθεί το χαμένο.. έδαφος.

Με βάση την χθεσινή ενημέρωση, στις Κυκλάδες έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 3.715 εμβολιασμοί, εκ των οποίων 787 είναι η δεύτερη δόση. Επομένως έχουν εμβολιαστεί 2928 κάτοικοι… … Παραμένει η Σύρος σε θέση οδηγού με 1315 εμβολιασμούς (875 είναι όσοι έχουν κάνει την 1η δόση), η Νάξος έχει 658 και η Σαντορίνη 521… Αναλυτικά μπορείτε να δείτε την εικόνα των εμβολιασμών στον πίνακα που ακολουθεί

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News