Κυκλάδες - εμβόλια: Περάσαμε τους 1000 εμβολιασμούς στην Νάξο

Η Πέμπτη 4 Μαρτίου χαρακτηρίζεται ως η ημέρα ορόσημο σε Πανελλαδικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο…  Σε πανελλαδικό επίπεδο γιατί με την διενέργεια 33.302  δόσεων περάσαμε το φράγμα του ενός εκατομμυρίου (1.024.711  δόσεις) και σε τοπικό επίπεδο γιατί όπως θα δείτε και στο τέλος του άρθρου στον σχετικό πίνακα, η Νάξος και η Σύρος πέρασαν το ψυχολογικό φράγμα των 1000… Δηλαδή, η Νάξος έχει πλέον 1000 εμβολιασμούς και η Σύρος 1000 εμβολιασμένους, ήτοι αυτούς που έχουν κάνει την 1η δόση… (Κατανοητή ελπίζουμε η διαφορά)..

Επιστρέφουμε σε πανελλαδικό επίπεδο να αναφέρουμε ότι η επιχείρηση «Ελευθερία» καλά κρατεί, μάλιστα κερδίζει τα εύσημα από τους ξένους μέσω δημοσιευμάτων..  Η Pfizer ανακοίνωσε πως τον Απρίλιο οι δόσεις που θα έρθουν στην Ελλάδα θα είναι αυξημένες, ενώ τον ίδιο μήνα θα καταφθάσει και το εμβόλιο της Johnson & Johnson που αναμένεται να πάρει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Το μονοδοσικό εμβόλιο, που δεν απαιτεί πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για τη συντήρησή του, θα γίνει το τέταρτο που θα χρησιμοποιηθεί στην Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός με ένα επικοινωνιακό μπαράζ, τόσο με δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης, όσο και με αναρτήσεις του στα social media, δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την πορεία των εμβολιασμών που, παρά τα προβλήματα, που δεν οφείλονται στην χώρα μας, προχωρά με ιδιαιτέρως θετικούς ρυθμούς, ενώ και το ποσοστό των πολιτών που εκφράζουν την επιθυμία να εμβολιαστούν, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ολοένα και αυξάνεται.

Κυκλάδες – Ορόσημο

Αυτό που περιμέναμε από χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε… Κι αυτό έχει να κάνει με εμάς τους δημοσιογράφους που μας αρέσουν οι αριθμοί.  Χθες Πέμπτη 4 Μαρτίου είχαμε 192 εμβολιασμούς (ρεκόρ γα την τρέχουσα εβδομάδα) αλλά στα πέντε εμβολιαστικά κέντρα και όχι στο σύνολο. Δεν είχαμε δηλαδή εμβολιασμούς σε Μύκονο – Ανδρο – Πάρο και Τήνο. Αντίθετα, μετά από αρκετές εβδομάδες είχαμε και πάλι εμβολιασμό στην Κέα – Κύθνο (6) όλα ανήκουν στν 2η δόση και συνολικά έχουμε στη συγκεκριμένη Περιφερειακή Ενότητα έχουμε 50.

Πάμε Σύρο… Κι εκεί είχαμε 48 εμβολιασμούς και φτάσαμε τους 1042 όσον αφορά την α’ δόση, κάτι που είναι ρεκόρ για τις Κυκλάδες…  Συνολικά, στην Σύρο έχουν γίνει 1891. Στη Νάξο, είχαμε τη διενέργεια 48 επίσης εμβολιασμούς και πιάσαμε τους 1000 εμβολιασμούς (618 όσοι έχουν λάβει τη α’ δόση) ενώ πολύ πίσω βρίσκεται η Σαντορίνη. Χθες πάντως και στα τρία νοσοκομεία είχαμε από 48 εμβολιασμούς, κάτι πρωτόγνωρο…

Δείτε τον σχετικό πίνακα (σε παρένθεση αυτοί που έγιναν χθες)

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News