Κυκλάδες – Εμβόλια: Περάσαμε τους 4.000 εμβολιασμένους

Οι εξελίξεις τρέχουν… Είναι δεδομένο ότι η Κυβέρνηση θα πιέσει ακόμη περισσότερο για αύξηση της ταχύτητας στους εμβολιασμούς καθότι βρισκόμαστε περίπου 40 ημέρες πριν από το … άνοιγμα της τουριστικής περιόδου αλλά ούτε το 10% των κατοίκων δεν έχει εμβολιαστεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο Θηρασιά, Κίμωλος, Σίφνος επίσημα έχουν κάνει εμβολιασμό σε οριζόντια κλίμακα και αναμένεται τις επόμενες ημέρες (από την 1η Απριλίου) να δούμε και τα υπόλοιπα μικρά νησιά (Φολέγανδρος, Σέριφος, Σίκινος) καθότι σήμερα είχαμε σχετική ενημέρωση. Και βέβαια έχουμε αγωνία τι θα γίνει με τις Μικρές Κυκλάδες και την Αμοργό…

Και για να μην αναφερθούμε στο γεγονός ότι ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το ζήτημα του εμβολιασμού των κατοίκων που είναι στην ηλικία 60-64 ετών. Κι αυτό γιατί ο εμβολιασμός των συγκεκριμένων κατοίκων γίνεται μόνο στη Σύρο (εμβολιαστικό Κέντρο Ερμούπολης) και η πίεση είναι τεράστια για αλλαγή δεδομένων καθότι ένα ταξίδι από τη Νάξο στη Σύρο με τα ισχύοντα δεδομένα είναι όχι μόνο κοστοβόρο αλλά και χρονοβόρο αφού χρειάζονται τουλάχιστον δύο γεμάτες ημέρες ταξιδιού… Οπότε μην αποκλείουμε αλλαγές τις επόμενες ημέρες ως προς τον τρόπο και τόπο εμβολιασμού…

Πως κύλισε η χθεσινή ημέρα; Πραγματοποιήθηκαν 559 εμβολιασμοί και στα εννέα εμβολιαστικά κέντρα με αποτέλεσμα στο τέλος της ημέρας να έχουμε 12.775 εμβολιασμούς από την 11η Ιανουαρίου και 4018 κατοίκους των νησιών μας που έχουν κάνει και τα δύο εμβόλια (σ.σ. χθες έγιναν 203, εκτός από τα νησιά Άνδρος, Κέα – Κύθνος, Τήνος και Μύκονος).

Την έκπληξη έκανε και πάλι η Περιφερειακή Ενότητα Μήλου, όπου είχαμε 127 και έγινε η 2η ΠΕ με +2000 εμβολιασμούς. Περισσότερους από 100 είχαμε και στην ΠΕ Σύρου ενώ πάνω από 50 είχαμε σε Τήνο και Άνδρο. Το ευχάριστο είναι ότι άρχισε να παίρνει μπροστά και η Μύκονος (πέρασε το όριο των 600) αν και βρίσκεται ακόμη στην ουρά των εμβολιασμών σε πανελλαδικό (!!!) επίπεδο.

Νάξος και Κέα – Κύθνος πέρασαν το ορόσημο των 900 και 700 εμβολιασμών (α’ δόση), η Μύκονος τους 400 και η ΠΕ Θήρας τους 1200.

Αναλυτικά ο πίνακας με τους εμβολιασμούς της τελευταίας ημέρας (29/03) στις Κυκλάδες ανά περιφερειακή ενότητα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News