Κυκλάδες: Εμβολιασμοί στις 22 Απριλίου σε Ηρακλειά και Σχοινούσα

Το πρόγραμμα «Ελευθερία» έχει ξεκινήσει δυναμικά στις Κυκλάδες μέσα από τα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα (αρχικά Σύρος – Νάξος) και πρόσφατα έφτασε και στις Μικρές Κυκλάδες. Πριν από μερικές ημέρες, η αναπληρώτρια Διοικήτρια του Νοσοκομείου Νάξου, Καλλίτσα Φραγκίσκου βρέθηκε στη Δονούσα επικεφαλής κλιμακίου (γιατροί και νοσηλευτές) όπου εμβολιάστηκαν 66 κάτοικοι και έρχεται η ώρα για την επόμενη κίνηση

Με την αρωγή του Λιμενικού Σώματος  - ας είναι καλά το υγειονομικό σκάφος του Λιμεναρχείου – θα έχουμε και πάλι μετακίνηση στην Ηρακλειά – Σχοινούσα την Πέμπτη 22 Απριλίου, όπου αναμένεται να εμβολιαστούν μάξιμουμ 250 άτομα. Ωρα έναρξης των εμβολιασμών στις 9 το πρωί στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της Σχοινούσας (ενώ το ίδιο ισχύει και για την Ηρακλειά) ... 

Να σημειώσουμε εδώ ότι ο αριθμός των εμβολίων, καθορίζεται από την συμμετοχή των κατοίκων που έχουν καταθέσει αίτηση και όχι την τελευταία στιγμή. Κι αυτή η συμμετοχή έρχεται ως απόρροια της ενημέρωσης μέσω των τοπικών κοινοτήτων για εγγραφή στους σχετικούς καταλόγους.

Και μετά το … δίδυμο Ηρακλειάς – Σχοινούσας (λόγω μικρής απόστασης επιλέχτηκε να γίνει σε μία ημέρα), επόμενη νησί θα είναι τα Κουφονήσια το διήμερο 24-25 Απριλίου, ενώ η 2η δόση εμβολιασμού θα γίνει έως τις 15 Μαΐου και στα τέσσερα νησιά ώστε να είναι έτοιμοι για την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Κι εδώ να αναφέρουμε την ενημέρωση που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και μεταφέρθηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Βρούτση και  στο πλαίσιο της συζήτησης επερώτησης του Κινήματος Αλλαγής για τον Τουρισμό.

Όπως είπε ο κ. Βρούτσης σε είκοσι νησιά μικρά, ανάμεσά τους η Θηρασιά, το Αγαθονήσι, η Θύμαινα, οι Αρκοί, οι Αντίπαξοι, το Μαράθι, το Καστελόριζο, έχει γίνει πλήρως εμβολιασμός.

Σε εξέλιξη και σε ολοκλήρωση της επόμενης εβδομάδος βρίσκεται ο εμβολιασμός σε οκτώ νησιά, ανάμεσά τους τα Αντικύθηρα, η Ψέριμος, η Νίσυρος, ο Άγιος Ευστράτιος.

Σε έξι νησιά, ανάμεσά τους η Φολέγανδρος, η Κίμωλος, η Ανάφη, η Σίκινος, η Δονούσα, Αμμουλιανή, ενώ έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος εμβολιασμός, η δεύτερη δόση  ολοκληρώνεται την 3η Μαΐου 2021.

Σε τέσσερα νησιά, στην Ελαφόνησο, στο Κουφονήσι, στη Σχοινούσα, στην Ηρακλειά, έχει γίνει ο πρώτος εμβολιασμός και ολοκληρώνεται η δεύτερη δόση στις 10 Μαΐου 2021.

Σε δεκαεννιά νησιά, όπως η Πάτμος, η Ιθάκη, η Σαμοθράκη, η Σίφνος, η Κέα, οι Παξοί, η Ίος, η Ύδρα, η Αμοργός, η Κύθνος, η Σέριφος, η Αστυπάλαια, η Αντίπαρος, το Αγκίστρι, η Κάσος, ολοκληρώθηκε ο εμβολιασμός για κατοίκους μέχρι εξήντα ετών και ο εμβολιασμός του συνόλου των κατοίκων θα ολοκληρωθεί στις 10 Μαΐου 2021.

Σε τρία νησιά, στον Πόρο, στις Σπέτσες και τα Κύθηρα, ολοκληρώθηκε ο εμβολιασμός για κατοίκους μέχρι εξήντα ετών και μέχρι 24 Μαΐου θα έχει ολοκληρωθεί στο σύνολο των κατοίκων αυτών των νησιών.

Και σε οκτώ νησιά, στην Άνδρο, στην Τήνο, στην Ικαρία, στη Λέρο, στην Κάρπαθο, στη Σκιάθο, στη Σκόπελο και στη Μήλο, ξεκίνησαν ήδη οι διαδικασίες καθολικού εμβολιασμού και θα ολοκληρωθούν 31 Μαΐου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης έστειλε μήνυμα στους δημάρχους και παράγοντες των νησιών να μην διαφημίζονται ως covid free γιατί είναι «παγίδα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News