Κυκλάδες - Εμβολιασμός: Ξεκινούν τα παιδικά εμβόλια σε 7 επιπλέον νησιά

Νάξος

Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα η πλατφόρμα για την 4η δόση του εμβολίου έναντι του κορωνοιού, για τους ανοσοκατασταλμενους ασθενείς ηλικίας άνω των 18 ετών.

500.000 ανοσοκατεσταλμένοι θα μπορούν να προγραμματίσουν τα ραντεβού τους για τέταρτη δόση, τρεις μήνες μετά την τρίτη.

Παράλληλα ενεργοποιήθηκαν οι εμβολιαστικές γραμμές για τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών σε 26 νησιά της χώρας.

Πρόκειται για τα νησιά Άνδρο, Τήνο, Ικαρία, Κάλυμνο, Κάρπαθο, Σκιάθο, Σκόπελο, Μήλο, Πόρο, Σπέτσες, Κύθηρα, Πάτμο, Ιθάκη, Σύμη, Σκύρο, Σαμοθράκη, Αλόννησο, Σίφνο, Παξούς, Ίο, Αμοργό, Σέριφο, Αστυπάλαια, Κάσο, Μεγανήσι και Καστελλόριζο.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη παιδικά εμβόλια πραγματοποιούνται εδώ και αρκετό καιρό στα νησιά Σύρος, Νάξος, Πάρος, Σαντορίνη και Μύκονος. 

Οι εμβολιασμοί παιδιών θα γίνονται σε κέντρα υγείας ή σε πολυδύναμα περιφερειακά ιατρεία των νησιών στις 28 Ιανουαρίου και στις 4 Φεβρουαρίου. Η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό των ραντεβού για τα συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα έχει ήδη ανοίξει και οι γονείς μπορούν να κλείνουν ραντεβού έως τις 25 Ιανουαρίου.

Εμβολιασμός και παιδιά

Προς το παρόν για τα άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών δεν υπάρχει σύσταση για χορήγηση αναμνηστικής δόσης COVID από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Εξαίρεση αποτελούν τα παιδιά με πρόβλημα ανοσοκαταστολής λόγω χρόνιου νοσήματος ή φαρμάκων, για τα οποία συστήνεται η ενίσχυση της προστασίας τους με αναμνηστική δόση. Θυμίζουμε ότι στην Ελλάδα έχει εγκριθεί ο εμβολιασμός κατά της COVID για όλα τα παιδιά άνω των 5 ετών.

Πολλά παιδιά αυτήν την περίοδο νόσησαν ασυμπτωματικά ή χωρίς συμπτώματα με την COVID ενώ έχουν προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους κατά της COVID. Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπής Εμβολιασμών, στους εφήβους με διαπιστωμένη λοίμωξη συστήνεται η χορήγηση μίας δόσης εμβολίου μετά από 3 μήνες. Στις περιπτώσεις που έχει γίνει η πρώτη δόση και ακολουθεί η νόσηση δεν χρειάζεται αναμνηστική δόση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News