Κυκλάδες - Εμβόλιο: Απόψε (18/05) ανοίγει η πλατφόρμα και για τους άνω των 18

Εμβόλιο Κυκλάδες

Οταν λέμε τρέχουμε, το εννοούμε. Οτι δεν κάναμε όλο το χειμώνα, το κάνουμε τώρα. Και από χθες Δευτέρα 17 Μαϊου ξεκίνησε  19 νησιά - σε πάντε των Κυκλάδων - η χορήγηση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson όπως ανέφερε χτες ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών.  Και στο παιχνίδι μπαίνουν και οι άνω των 18 ετών... Κι αυτό γιατί έως τώρα είχαμε ως ελάχιστο όριο ηλικίας το 30 ετών... 

"Ο εμβολιασμός στα νησιά θα γίνει στο μεγαλύτερο μέρος με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson. Από το βράδυ της Τρίτης 18/5 όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών θα έχουν πρόσβαση στο μονοδοσικό αυτό εμβόλιο. Και μόνο στα εμβολιαστικά κέντρα στα 19 νησιά θα πραγματοποιούνται εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο εμβόλιο, έτσι ώστε να εμβολιαστούν οι κάτοικοι, οι διαμένοντες και οι εποχικοί εργαζόμενοι των νησιών αυτών" ανέφερε χαρακτηριστικά χτες. 

Ποια νησιά είναι ανά Περιφέρεια; 

Κυκλάδες: Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Σαντορίνη, Σύρος 

Δωδεκάνησα: Κάλυμνος, Κως, Ρόδος

Βόρειο Αιγαίο: Θάσος, Λέσβος, Λήμνος, Χιος 

Κεντρικό Αιγαίο: Σάμος 

Επτάνησα: Ζάκυνθος, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Λευκάδα  

 

Λοιπα νησιά: Αίγινα, Σαλαμίνα 

 

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή 21 Μαΐου ανοίγουν τα ραντεβού με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια για τους 40 - 44 ετών, που σήμερα εμβολιάζονται μόνο με AstraZeneca, ανακοίνωσε χτες ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την χτεσινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας. Όπως είπε, στη συνέχεια θα ανοίξουν τα ραντεβού και για τις άλλες ηλικιακές ομάδες, από τα 30 έως τα 39, σε δύο δόσεις, ανά πενταετία. 

Να σημειώσουμε ότι λειτουργούν σε όλη τη χώρα 1517 εμβολιαστικά κέντρα και ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί από τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα αλλά και λόγω του προγράμματος Γαλάζια Ελευθερία.

Μέχρι στιγμής από τον ιδιωτικό τομέα στη σχετική πρόσκληση έχουν δηλωθεί 300 εμβολιαστικά κέντρα. Περίπου 5.600.000 εμβολιασμοί θα έχουν γίνει μέχρι τα τέλη Μαΐου, όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News