Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΚυκλάδες - Επιμελητήριο: Η άμεση στελέχωση των δομών Υγείας, χείρα βοηθείας στον...

Κυκλάδες – Επιμελητήριο: Η άμεση στελέχωση των δομών Υγείας, χείρα βοηθείας στον Τουρισμό

|

Οι προτάσεις που κατέθεσε το Επιμελητήριο Κυκλάδων προς τον Υπουργό Υγείας με στόχο την βελτίωση των υποδομών Υγείας στο Νομό Κυκλάδων που έρχεται σε άμεση συνάρτηση με την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος 

Η υγεία, όπως όλα δείχνουν, θα αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα επιλογής τουριστικού προορισμού στην μετά τον κορωναϊό εποχή. Και το Επιμελητήριο Κυκλάδων διά χειρός του προέδρου του, Γιάννη Ρούσσου προχωρεί σε παρέμβαση προς το Υπουργείο Υγείας όπου ζητεί, τι άλλο από την αναβάθμιση των υποδομών Υγείας στις Κυκλάδες.. Και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά “ Είναι δεδομένο πως οι εξελίξεις στην υγεία επηρεάζουν άμεσα και τον τουρισμό, που ως ένας από τους πιο ουσιαστικούς πυλώνες της εθνικής μας οικονομίας έχει ήδη υποστεί μεγάλο πλήγμα αυτή την περίοδο. Πιστεύουμε ότι ακόμη και στην μετά τον κορωναϊό εποχή, η υγεία θα εξακολουθεί να βρίσκεται στις πρώτες σκέψεις των ταξιδιωτών σε όλο τον κόσμο και η επαρκής κάλυψη αυτών των αναγκών θα αποτελεί βασικό κριτήριο στην επιλογή τουριστικού προορισμού. Αυτό κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη για στελέχωση των μονάδων υγείας των νησιών μας και την εξασφάλιση του κατάλληλου εξοπλισμού, καθώς δεν αφορά πια μόνο τη στοιχειώδη υποχρέωση προς στους νησιώτες και τους επισκέπτες αλλά αποδεικνύει έμπρακτα τον σεβασμό και την υπεύθυνη αντιμετώπιση με την οποία στεκόμαστε απέναντι στις νέες προκλήσεις και απαιτήσεις”.

Αναλυτικά η επιστολή του Επιμελητηρίου Κυκλάδων (μπορείτε να την δείτε και σε pdf στο τέλος του άρθρου) αναφέρει τα εξής:  

“Καταρχάς επιτρέψτε μας να απευθύνουμε μέσω της επιστολής μας αυτής ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εσάς και σε όλη τη δομή του Υπουργείου Υγείας που υπερβάλλετε εαυτόν αυτή την περίοδο προκειμένου να ανταπεξέλθετε στις αυξημένες ανάγκες των περιστάσεων. Ομοίως όμως οφείλουμε όλοι μας να ευχαριστήσουμε και όλους τους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό όλων των μονάδων υγείας της χώρας, αλλά και των νησιών μας ιδιαίτερα για την υπερπροσπάθειά τους και την ακούραστη προσφορά τους όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Η πανδημία του κορωναϊού που πλήττει αυτή τη στιγμή όλον τον κόσμο είναι μια πρωτόγνωρη και πρωτοφανής κατάσταση, της οποίας τις συνέπειες και τα αποτελέσματα θα κληθούμε όλοι να αντιμετωπίσουμε και μετά την υποχώρηση της άμεσης απειλής για την υγεία. Τα σημάδια της προβλέπεται ότι θα είναι έντονα και εμφανή για μεγάλο διάστημα, και ένας από τους βασικότερους λόγους είναι και οι πολύ σημαντικές επιπτώσεις που έχει ήδη προκαλέσει η κρίση αυτή στην παγκόσμια οικονομία, σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς.

Η σημερινή κατάσταση έχει φέρει στο φως και έχει αναδείξει πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια οι δομές υγείας των Κυκλάδων, ενός από τους πιο σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως που φιλοξενεί πολλές χιλιάδες επισκεπτών κάθε χρόνο.

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων, αφουγκραζόμενο την ανησυχία και την ανασφάλεια όλων των επιχειρηματιών αλλά και των κατοίκων των νησιών μας για την επόμενη μέρα, έχει προχωρήσει σε έρευνα και έχει καταγράψει την κατάσταση που επικρατεί τόσο στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, στα Νοσοκομεία Νάξου και Σαντορίνης αλλά στα Κέντρα Υγείας των υπολοίπων νησιών και έχει εικόνα για τις ανάγκες που υπάρχουν και πρέπει να καλυφθούν άμεσα. Φυσικά οι ανάγκες αυτές έχουν ήδη αναλυθεί και υποδειχθεί από τους πιο ειδικούς στους τομείς υγείας.

Εμείς ενδεικτικά αναφέρουμε ότι πέρα από την αυταπόδεικτη ανάγκη της βελτίωσης των υποδομών τόσο στα νοσοκομεία όσο και στα κέντρα υγείας, τομείς στους οποίους συμβάλλει με τις ενέργειές της και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, θεωρούμε πιο άμεση την προκήρυξη και πλήρωση των κενών θέσεων σε γιατρούς, νοσηλευτές και κάθε ανθρώπινο δυναμικό που απαιτείται για την αποτελεσματική και ουσιαστική και υπό ανθρώπινες συνθήκες λειτουργία των δομών υγείας. Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει να ενεργοποιηθούν και τα απαραίτητα κίνητρα, όπως ενδεικτικά είναι οι διαδικασίες μετάθεσης, η στέγαση, η φορολογία, κ.λπ., προκειμένου να έρθουν και να στελεχώσουν τον τομέα της υγείας στα νησιά μας.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Οι νέες συνθήκες μας έχουν κάνει όλους να κινούμαστε σε άλλους ρυθμούς, πιο άμεσους και γρήγορους. Πολλές από τις υποδομές που έχουν τεθεί σε λειτουργία, και που υπό άλλες συνθήκες θα έκαναν χρόνια να δημιουργηθούν, θα μείνουν και μετά την κρίση στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου.

Ειδικά στον τομέα της υγείας δίνεται μια μοναδική ευκαιρία να τεθούν νέες βάσεις για την ανάπτυξη και εξέλιξη των μονάδων υγείας στα νησιά μας που θα εξασφαλίσουν το αίσθημα ασφάλειας και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των νησιωτών μας. Είναι δεδομένο πως οι εξελίξεις στην υγεία επηρεάζουν άμεσα και τον τουρισμό, που ως ένας από τους πιο ουσιαστικούς πυλώνες της εθνικής μας οικονομίας έχει ήδη υποστεί μεγάλο πλήγμα αυτή την περίοδο.

Πιστεύουμε ότι ακόμη και στην μετά τον κορωναϊό εποχή, η υγεία θα εξακολουθεί να βρίσκεται στις πρώτες σκέψεις των ταξιδιωτών σε όλο τον κόσμο και η επαρκής κάλυψη αυτών των αναγκών θα αποτελεί βασικό κριτήριο στην επιλογή τουριστικού προορισμού. Αυτό κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη για στελέχωση των μονάδων υγείας των νησιών μας και την εξασφάλιση του κατάλληλου εξοπλισμού, καθώς δεν αφορά πια μόνο τη στοιχειώδη υποχρέωση προς στους νησιώτες και τους επισκέπτες αλλά αποδεικνύει έμπρακτα τον σεβασμό και την υπεύθυνη αντιμετώπιση με την οποία στεκόμαστε απέναντι στις νέες προκλήσεις και απαιτήσεις.

Είμαστε βέβαιοι πως εσείς προσωπικά γνωρίζετε καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Κυκλάδες. Γι’ αυτό και ελπίζουμε πως τη δεδομένη στιγμή που παρουσιάζεται αυτή η ουσιαστική ευκαιρία, να εξαντλήσετε κάθε προσπάθεια ώστε να εξασφαλίσετε για τις Κυκλάδες, που αποτελούν την προμετωπίδα του ελληνικού τουρισμού, τις υποδομές εκείνες στον τομέα της υγείας που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των μόνιμων κατοίκων των νησιών μας και θα εγγυηθούν στους επισκέπτες μας την επιθυμητή ασφάλεια”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακός ΑΟ: Το “αντίο” στον Γιάννη Καρούση

Η Νάξος αποχαιρετά τον Γιάννη Καρούση - Το "αντίο" από τον Πανναξιακό ΑΟ

Πανναξιακού ΑΟΝ – ΑΜΣ Φιλωτίου: Τι απαντούν στην καταγγελία της Κατερίνας Μουστάκη;

Κοινή ανακοίνωση από τις Διοικήσεις Πανναξιακού ΑΟΝ και ΑΜΣ Φιλωτίου για την καταγγελία της Κατερίνας Μουστάκη σχετικά με την παρουσία άγνωστου άνδρα στα αποδυτήρια του κλειστού γυμναστηρίου Νάξου - Η απάντηση Μουστάκη

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα