Κυκλάδες - Ιατρικός Σύλλογος: "Ανέτοιμα εμβολιαστικά κέντρα, χωρίς θωράκιση τα νησιά"

"... Το υγειονομικό προσωπικό των δημοσίων δομών Π.Φ.Υ., λόγο της αδυναμίας των εμβολιαστικών κέντρων, καλούνται να ταξιδέψουν στα απομακρυσμένα νησιά που διαθέτουν εμβολιαστικά κέντρα σε ετοιμότητα προκειμένου να εμβολιαστούν, αφήνοντας τις ήδη υποστελεχωμένες δομές ακόμα πιο αδύναμες εν μέσω πανδημίας...'. Αυτό αναφέρει ανάμεσα στα άλλα, η καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων τονίζοντας την έλλειψη ετοιμότητας στα Εμβολιαστικά Κέντρα των Κυκλάδων, σημειώνοντας τις αδυναμίες της νησιωτικότητας που λειτουργούν αρνητικά για την υλοποίηση του σχεδιασμού της Κυβέρνησης για εμβολιασμό των κατοίκων ...

Ας δούμε αναλυτικά την σχετική ανακοίνωση

“Προσπαθούμε εδώ και μέρες με παρεμβάσεις μέσω επιστολών να ευαισθητοποιήσουμε τους υπευθύνους για την κατάσταση στο πρόγραμμα του εμβολισαμού στις Κυκλάδες.

Τα εμβολιαστικά κέντρα των νησιών μας δεν είναι ακόμη έτοιμα να δεχτούν τους προγραμματισμένους εμβολιασμούς και τα νησιά μας παραμένουν εκτός του προγράμματος εμβολιασμού.

Οι ηλικιωμένοι συμπολίτες, με χρόνιες παθήσεις και αρκετοί με αδυναμία μετακίνησης, καλούνται να απομακρυνθούν από τις εστίες τους και να επωμιστούν το κόστος της μετακίνησης τους, σε προορισμούς που δεν έχουν δυνατότητα ούτε καν της αυθημερόν επιστροφής στον τόπο τους και στο νησί τους με ότι συνεπάγεται αυτό.

Το υγειονομικό προσωπικό των δημοσίων δομών Π.Φ.Υ., λόγο της αδυναμίας των εμβολιαστικών κέντρων, καλούνται να ταξιδέψουν στα απομακρυσμένα νησιά που διαθέτουν εμβολιαστικά κέντρα σε ετοιμότητα προκειμένου να εμβολιαστούν, αφήνοντας τις ήδη υποστελεχωμένες δομές ακόμα πιο αδύναμες εν μέσω πανδημίας.

Οι ιδιώτες ιατροί δεν μπορούν να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν, καθώς το σύστημα δεν τους συμπεριλαμβάνει στις ομάδες εμβολιασμού. Ακόμα και όταν αυτοί καταφέρουν να κλείσουν το ραντεβού, θα πρέπει να μεταβούν σε κάποιο άλλο νησί καθώς όπως σας αναφέραμε τα εμβολιαστικά κέντρα δεν λειτουργούν.

Εν μέσω πανδημίας και διανύοντας την δύσκολή για τις Κυκλάδες χειμερινή περίοδο, ζητούμε σε κάθε τόνο και προς κάθε κατεύθυνση να θωρακιστούν οι Κυκλάδες. Οι Κυκλάδες μας που για ακόμα μια φορά «πληρώνουν» την νησιωτικότητα.

Καλή δύναμη σε όλους μας! Να προσέχετε! Μείνετε Υγιείς!”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News