Κυκλάδες - Ιατρικός Σύλλογος: "Ψυχραιμία και εμπιστοσύνη στους θεσμούς"

Εστω και με καθυστέρηση, ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων προχώρησε σε ανακοίνωση σχετικά με τη φημολογία για κρούσμα κορωνοϊού στη Σύρο... Μάλιστα, έρχεται μετά την ανακοίνωση και του νοσοκομείου Σύρου που διέψευσε ότι υπάρχει κάτι τέτοιο στο νησί αναφέροντας ότι μόνο ένα κρούσμα υπήρξε από τον Φεβρουάριο και σημείωσε ότι ελήφθησαν περισσότερα από 180 δείγματα, όλα αρνητικά...  Τι αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων; "θέλουμε να ζητήσουμε ψυχραιμία και σύνεση και να έχουμε εμπιστοσύνη στους θεσμούς της πολιτείας".

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

"Αφουγκραζόμαστε την εύλογη ανησυχία σας για τις φήμες που κυκλοφορούν περί πιθανών κρουσμάτων Covid-19 στο νησί της Σύρου και μοιραζόμαστε μαζί σας την ίδια ανησυχία για την εξέλιξη των περιστατικών, άλλα και τον αντίκτυπο στην κοινότητα μας. Ως Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων θέλουμε να ζητήσουμε ψυχραιμία και σύνεση και να έχουμε εμπιστοσύνη στους θεσμούς της πολιτείας.

Οι αρμόδιοι φορείς που διαχειρίζονται τα περιστατικά είναι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και οι τοπικοί εκπρόσωποί της στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, καθώς και ο ΕΟΔΥ.

Περιμένουμε και εμείς με ενδιαφέρον, παρακολουθώντας απο κοντά ως οφείλουμε την κατάσταση, τα πορίσματα των καθ΄ ύλην αρμοδίων φορέων.

Ευχόμαστε όλα να πάνε καλά και οι πάσχοντες συνάνθρωποι μας να περάσουν αυτό τον σκόπελο με το καλύτερο γι’ αυτούς άλλα και για το νησί μας αποτέλεσμα".

Να σημειώσουμε τέλος ότι το Νοσοκομείο Σύρου έχει πλέον μοριακό αναλυτή και μπορεί άμεσα να έχει αποτελέσματα όσον αφορά κρούσματα κορωνοϊού. Αναλυτής που αποτελεί δωρεά από τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έναν από τους επτά που προμηθεύτηκε μετά από συμφωνία με την 2η ΔΥΠΕ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News