Κυκλάδες - Ιατρικός Σύλλογος: Σύσταση για χρήση μάσκας

μάσκα

Να μην αμελούν τη χρήση μάσκας σε χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός, προτρέπει τους κατοίκους και επισκέπτες των νησιών ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων, στη σκιά του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων Covid-19 που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα.

Πόσα είναι τα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο εντός κι εκτός Κυκλάδων;   Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 9.294. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.616.874 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 48.6% άνδρες. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 1.592 

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 13, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 30.178 θάνατοι. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 93 (59.1% άνδρες). Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 44 (47.31%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 49 (52.69%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.721 ασθενείς. 

Και στις Κυκλάδες; Συνεχίζουν σε τριψήφιο αριθμό και στις εννέα Περιφερειακές Ενότητες... Ητοι 238 το τελευταίο 24ωρο και η κατανομή: Άνδρου 6, Θήρας 64, Κέας - Κύθνου 6, Μήλου 20, Μυκόνου 64, Νάξου 21, Πάρου 29, Σύρου 23 και Τήνου 5... 

Οοσ για τον Ιατρικό Σϋλλογο Κυκλάδων;   

"Οι πρώτες επιπτώσεις της καθολικής άρσης των μέτρων κατά του κορονοϊού έχουν αρχίσει πλέον να γίνονται εμφανείς. Με την αύξηση των αφίξεων ξένων επισκεπτών, έχουν αρχίσει να εμφανίζονται πολύ πιο μεταδοτικές υποπαραλλαγές της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού.

Εάν δεν δείξουμε την στοιχειώδη ατομική ευθύνη, και καθώς η θερινή σεζόν τείνει προς την κορύφωση της, είμαστε σίγουροι ότι το υγειονομικό σύστημα των Κυκλάδων, με τις γνωστές αδυναμίες του, θα δεχτεί δυσανάλογα μεγάλη πίεση για τις δυνατότητές του.

Αγαπητοί Κυκλαδίτες, αγαπητοί επισκέπτες, προστατέψτε τις Κυκλάδες, προστατέψτε την δημόσια υγεία, προστατέψτε τον εαυτό σας κάνοντας χρήση των μέσων ατομικής προστασίας.

Φοράτε μάσκα, πλένετε καλά τα χέρια σας και τηρείτε όσα μάθαμε αυτά τα δύο χρόνια.

Καλή και δημιουργική σεζόν με υπευθυνότητα και σεβασμό".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News