Κυκλάδες - Κέα: Στις 10 Φεβρουαρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί

Κέντρο Υγείας Κέας

".... Η έναρξη του εμβολιασμού για μόνιμους κάτοικους προσδιορίζεται για τις 10 Φεβρουαρίου, βάσει του σχεδίου. Η μεταφορά των εμβολίων θα γίνεται αεροπορικώς με τακτικές πτήσεις αεροπορικών εταιρειών, ακτοπλοϊκώς με τακτικά δρομολόγια και όπου απαιτείται με σκάφη του Λιμενικού Σώματος". Η αναφορά είναι μέρος της σχετικής ανακοίνωσης από το Υπουργείο Υγείας και αφορά την 3η φάση του εμβολιασμού στη νησιωτική Ελλάδα. Και σ' αυτή περιλαμβάνονται " 19 νησιά με πληθυσμό από 1.000 έως 3.500 άτομα. Πρόκειται για τα νησιά: Πάτμος, Ιθάκη, Σύμη, Σκύρος, Σαμοθράκη, Αλόννησος, Σίφνος, Κέα, Παξοί, Ίος, Ύδρα, Αμοργός, Κύθνος, Σέριφος, Αστυπάλαια, Φούρνοι, Αντίπαρος, Αγκίστρι, Κάσος".

Και έχουμε σήμερα την ανακοίνωση του Δήμου Κέας που μας ενημερώνει "  Μετά από ενημέρωση που είχε η Δήμαρχος, κ. Ειρήνη Βελισσαροπούλου από τον Υποδιοικητή της 2ης ΥΠΕ, κ. Αλεβίζο Περικλή, στις 10 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουν στο νησί μας οι εμβολιασμοί για τους ανθρώπους στην πρώτη γραμμή και τους ηλικιωμένους. Θα εμβολιαστούν στη φάση αυτή οι πολίτες άνω των 80 που έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα εμβολιασμών, οι υγειονομικοί και οι ένστολοι.

Οι ενδιαφερόμενοι για να εγγραφούν στην πλατφόρμα θα πρέπει να μπουν στη σελίδα emvolio.gov.gr, είτε να απευθυνθούν σε φαρμακείο ή ΚΕΠ. Οι πολίτες που έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση και είναι δικαιούχοι εμβολιασμού θα λάβουν αυτόματα γραπτό μήνυμα από το 13034 σχετικά με το προ-κρατημένο ραντεβού τους. Βρείτε εδώ οδηγίες και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις.

Από τις 10 έως τις 13 Φεβρουαρίου θα έχουμε άλλον έναν Ιατρό στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της Κέας, ειδικότητας Γυναικολογίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News