Κυκλάδες - Μήλος: Επιστροφή της γιατρού Πνευμονολόγου με παρέμβαση Ροϊλού

Μήλος  - Κέντρο Υγείας

Ηταν η 19η Ιουλίου... Δεν είχαν περάσει ούτε  δέκα ημέρες από την αποδοχή της θέσης της στο Κέντρο Υγείας Μήλου... Και η πνευμονολόγος, Άννα Νικολάου είχε υποβάλλει την παραίτησή της κι αυτό γιατί σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Μήλου, Κωνσταντίνου Μακρή, η γιατρός παραιτήθηκε και αποχώρησε από το νησί, καθώς δεν μπορούσε να βρει ένα αξιοπρεπές κατάλυμα για να διαμείνει. 

Ακολούθησε ένα μπαράζ δημοσιευμάτων και χθες έγινε γνωστό ότι επιστρέφει.. Και όπως διαβάζουμε με παρέμβαση του Διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ, Χρήστου Ροϊλού. Βρίσκεται ήδη στο νησί, έπιασε δουλειά και το Κέντρο Υγείας έχει πέντε γιατρούς (σ.σ. τους περισσότερους τα τελευταία χρόνια) ενώ έρχεται ένας ακόμη.... 

Ας δούμε την σχετική ανακοίνωση από τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Κωνσταντίνο Μακρή 

Σας ενημερώνουμε ότι η Ιατρός Πνευμονολογίας – Φυματιολογίας, κ. Άννα Νικολάου, κατόπιν παρέμβασης του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ, κ. Χρήστου Ροϊλού, επέστρεψε και προσφέρει από σήμερα τις υπηρεσίες της στο Κέντρο Υγείας Μήλου.

Ο κ. Ροϊλός δεν έκανε δεκτή την παραίτηση της Ιατρού και επικοινωνώντας μαζί της, της επισήμανε την αναγκαιότητα να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Κ.Υ. Μήλου, αλλά και στα διπλανά νησιά που τη χρειάζονται και λόγω της πανδημίας.

Η Ιατρός θα φιλοξενηθεί σε ξενοδοχείο, για όσο διάστημα χρειαστεί, έως ότου βρεθεί κατάλυμα για την 3ετη παραμονή της στη Μήλο.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, το Κ.Υ. Μήλου διαθέτει πέντε ειδικευμένους Ιατρούς, ενώ αναμένονται σύντομα τα αποτελέσματα από την προκήρυξη για την πρόσληψη ενός μόνιμου Ιατρού Γενικής Ιατρικής – Επιμελητή Α.

Τέλος, όπως και κάθε χρόνο, ενισχύονται για τη θερινή περίοδο με Ιατρούς Ειδικότητος, το Κέντρο Υγείας Μήλου και το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κιμώλου.

Ο Πρόεδρος της Δ/Ε του Κ.Υ. Μήλου

Κωνσταντίνος Μακρής

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News