Κυκλάδες: Παρατείνεται η θητεία Μπουραντά - Απιδόπουλου

Ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο και δεν προκάλεσε έκπληξη… Με την προεκλογική περίοδο να έχει ξεκινήσει, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με απόφασή της την 4η Ιουνίου 2019 προχώρησε σε ανάρτηση στη διαύγεια αποφάσεων για παρατάσεις θητείας διοικητών και αναπληρωτών νοσοκομείων σε όλη σχεδόν την Ελλάδα… Και όπως διαβάζουμε, παρατείνεται η λήξη της θητείας Διοικητών μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής και διορισμού Διοικητών στα Νοσοκομεία αρμοδιότητάς τους.

Η απόφαση αφορά 25 διοικητές δημόσιων νοσοκομείων σε όλη τη χώρα και συγκεκριμένα αφορά τα νοσοκομεία: – Γ.Ν.Α. «ΛΑΪΚΟ», Γ.Ν. Ελευσίνας «ΘΡΙΑΣΙΟ», «ΜΕΤΑΞΑ», Γ.Ν.ΣΥΡΟΥ “ΒΑΡΔΑΚΕΙΟ ΚΑΙ ΠΡΩΙΟ” και Γ.Ν.-Κ.Υ.Νάξου, Γενικό Νοσοκομείο-Κ.Υ. ΚΥΘΗΡΩΝ «ΤΡΙΦΥΛΛΕΙΟ», Γ.Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, Γενικό Νοσοκομείο «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ-ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ», Γ.Ν. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, Γ.Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ, Γ.Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ, Γ.Ν. ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ, Γενικό Νοσοκομείο ΑΜΦΙΣΣΑΣ, Γ.Ν. Χαλκίδας-Γ.Ν.-Κ.Υ.ΚΑΡΥΣΤΟΥ «ΔΙΟΚΛΕΙΟ»- ΓΝ-ΚΥ ΚΥΜΗΣ «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ», Γ.Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ», Γ.Ν. ΑΡΤΑΣ, Γ.Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ, ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ, Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, Γ.Ν. Ηλείας, Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ», ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, Γ.Ν.ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Γ.Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ και Γενικό Νοσοκομείο-Κ.Υ. Νεαπόλεως «ΔΙΑΛΥΝΑΚΕΙΟ».

Κάτι που σημαίνει παράταση θητείας της Μαργαρίτας Μπουραντά, η θητεία της οποίας ξεκίνησε την 14η Ιουλίου 2016 και αναμένονταν να ολοκληρωθεί στα μέσα Ιουλίου λόγω τριετίας. 

Με τον ίδιο τρόπο έχουμε παράταση και μετά το πέρας της λήξης της θητείας τους και για τους Αναπληρωτές Διοικητές μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής και διορισμού Αναπληρωτών Διοικητών. Και έχουμε πέντε νοσοκομεία εδώ..: Γ.Ν.ΣΥΡΟΥ “ΒΑΡΔΑΚΕΙΟ ΚΑΙ ΠΡΩΙΟ” και Γ.Ν.-Κ.Υ.Νάξου με αρμοδιότητα στο Γ.Ν.-ΚΥ ΝΑΞΟΥ, Γ.Ν. Ανατολικής Αχαΐας, με αρμοδιότητα στην αποκεντρωμένη οργανική μονάδα ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας, Γ.Ν. ΧΑΝΙΩΝ «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ», ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και Γ.Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ –ΠΑΝΑΝΕΙΟ».

Όπως βλέπεται, εδώ έχουμε την παράταση θητείας για τον Κωνσταντίνο Απιδόπουλο, ο οποίος είχε ορκιστεί στις 13 Ιουλίου 2016 και τώρα περιμένει τον …διάδοχό του. Ποιος θα είναι αυτός; Καλώς ή κακώς εξαρτάται από την Κυβέρνηση.

Στο τέλος του άρθρου μπορείτε να δείτε την απόφαση όπως έχει αναρτηθεί στη διαύγεια και φέρει τις υπογραφές των κων Ξάνθου και Πολάκη 

Συνημμένα Αρχεία: 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News