Κυκλάδες - ΠΟΕΔΗΝ: Οι μετακινήσεις υγειονομικών καλύπτουν (;) τα κενά λόγω αναστολής

Νοσοκομείο Νάξου

Οπως είναι γνωστό η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε αναστολή εργασίας γιατρούς και νοσηλευτές (αλλά και διοικητικό προσωπικό) που δεν έχει εμβολιαστεί.. Κίνηση που σίγουρα έχει δημιουργήσει αρκετά θέματα ορθής λειτουργίας των Νοσοκομείων αλλά και των Κέντρων Υγείας..  Η προσπάθεια που γίνεται για αναπλήρωση είναι σημαντική αλλά φτάνει; Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός είναι ξεκάθαρος «δυστυχώς, 14 ημέρες μετά τις αναστολές δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για κάλυψη των κενών των νοσοκομείων που προέκυψαν από τις αναστολές εργασίας λόγω μη εμβολιασμού. Οι υγειονομικές μονάδες των Κυκλάδων αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα».

Μάλιστα, ο κος Γιαννακός μας δίνει την εικόνα στη συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στο Νοσοκομείο Σύρου και Νάξου που είναι διασυνδεδεμένα και καλύπτει το ένα τις ανάγκες του άλλου " Το Νοσοκομείο της Νάξου έχει δύο χειρουργούς. Βγήκαν και οι δύο σε αναστολή καθηκόντων επειδή δεν εμβολιάσθηκαν. Μετακινήθηκε ένας χειρουργός από το Νοσοκομείο Σύρου για 10 ημέρες. Το Νοσοκομείο Σύρου είχε 4 χειρουργούς. Ο ένας βγήκε σε αναστολή καθηκόντων επειδή δεν εμβολιάσθηκε. Από τους τρεις εναπομείναντες μετακινείται ένας στο Νοσοκομείο Νάξου και οι δύο χειρουργοί που απομένουν δεν φθάνουν να καλύψουν τις ανάγκες του Νοσοκομείου Σύρου.

Το Νοσοκομείο Νάξου έχει δύο μικροβιολόγους και ο ένας βγήκεως ανεμβολίαστος σε αναστολή εργασίας. Για την κάλυψη μετακινήθηκε για 10 ημέρες μικροβιολόγος από το Νοσοκομείο Σύρου. Από τους 4 μικροβιολόγους που έχει η Σύρος μένουν τρείς που δεν φθάνουν. Από τους πέντε τεχνολόγος ιατρικών εργαστηρίων που έχει η Νάξος οι δύο βγήκαν σε αναστολή εργασίας. Μετακινήθηκε ένας από την Σύρο.

Επίσης στο νοσοκομείο Νάξου οι δύο από τις 7 καθαρίστριες σε αναστολή και πέντε από τους τριάντα του νοσηλευτικού προσωπικού. Το Νοσοκομείο της Σύρου τις προηγούμενες ημέρες έμεινε με έναν αναισθησιολόγο από τους τρεις. Ο ένας μετακινήθηκε στη Νάξο που δεν έχει κανέναν αναισθησιολόγο και καλύπτεται με μετακινημένους αναισθησιολόγους από άλλα νοσοκομεία. Ο ένας ήταν με αναρρωτική άδεια και έτσι το νοσοκομείο της Σύρου που είναι νοσοκομείο αναφοράς για τις Κυκλάδες έμεινε με έναν αναισθησιολόγο".

Παράλληλα, μέσα από δελτίο ενημέρωσης της ΠΟΕΔΗΝ μαθαίνουμε τα εξής όσον αφορά τις Κυκλάδες

Νοσοκομείο Νάξου

15 άτομα σε αναστολή

3 διοικητικοί 

2 ιατροί χειρουργικής  δεν υπάρχει άλλος χειρουργός μετακίνηση από Νοσοκομείο Σύρου ένας χειρουργός για δέκα ημέρες.

από τους δύο μικροβιολόγους ο ένας βγήκε σε αναστολή .Μετακίνηση από Σύρο ένας μικροβιολόγος για δέκα ημέρες.

Από τους πέντε τεχνολόγους ιατρικών εργαστηρίων βγήκαν σε αναστολή δύο μετακίνηση ένα άτομο από Σύρο για δέκα ημέρες

από 7 καθαρίστριες δύο σε αναστολή

Νοσηλευτικό προσωπικό 30 άτομα πέντε σε αναστολή

Κ.Υ. Μυκόνου

Σε αναστολή 2 άτομα Διοικητικό προσωπικό

Κ.Υ. Τήνου

Από 11 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό τρία σε αναστολή

Κ.Υ. Αμοργού

8 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό 4 σε αναστολή περιμένουν μια νοσηλ. με μετακίνηση

Μια τεχνολόγος ιατρικών εργαστ. σε αναστολή περιμένει διορθωτική 

Ο οδοντίατρος του κ.υ. σε αναστολή αλλά περιμένει διορθωτική λόγω άδειας 30\8 ανατροφής τέκνου.

Κ.Υ. Πάρου

Δυο άτομα διοικητικό προσωπικό επικουρικό το ένα σέ αναστολή

6 άτομα στο θυρωρείο το ένα σε αναστολή

Κ.Υ. Μήλου

Σε αναστολή ένας οδηγός ασθενοφόρου

Μία νοσηλεύτρια σε σύνολο 7 ατόμων

Κ.Υ. Ίου

Μία επικουρική νοσηλεύτρια

Μία επικουρική Διοικητικός που λόγω επαπειλούμενης κύησης περιμένει διορθωτική

Κινητοποιήσεις 

Σε νέες κινητοποιήσεις (21 και 22 Σεπτεμβρίου) προχωράει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αντιδρώντας στο μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και στη αναστολή καθηκόντων 7000 -κατά τα στοιχεία της- υγειονομικών που παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Παράλληλα, αναδεικνύει τα προβλήματα που προκύπτουν στο υγειονομικό σύστημα, κάνοντας λόγο για «λειτουργικό αδιέξοδο στην Δημόσια Υγεία, το οποίο η κυβέρνηση μεθοδεύει να το καλύψει με ιδιωτικοποιήσεις, επιστροφή των εργολάβων, συγχωνεύσεις – καταργήσεις Υγειονομικών Μονάδων». 

«Για την ΠΟΕΔΗΝ η ιδιωτικοποίηση, η συρρίκνωση της Δημόσιας Υγείας Πρόνοιας, ΕΚΑΒ,  είναι αιτία πολέμου», αναφέρει χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, από 31/10/2021 έως τέλος Μαΐου του 2022 λήγουν οι συμβάσεις περί των 21.000 εργαζομένων στην δημόσια υγεία. Συγκεκριμένα: Στις 31/10/2021 1600 επικουρικών, στις 31/12/2021 6000 συμβάσεις ορισμένου χρόνου, στις 25/02/2022 3400 προσληφθεί με το πρόγραμμα ΟΑΕΔ και Μάρτιο έως Μάιο του 2022 οι 10.000 επικουρικοί που έχουν προσληφθεί λόγω πανδημίας, αφήνοντας δυσαναπλήρωτα κενά στο ΕΣΥ.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News