Κυκλάδες - Rapid Tests: Εβδομάδα εξετάσεων σε Πάρο, Ανδρο, Σύρο και Σαντορίνη

Με τα κρούσματα τον Μάρτιο να έχουν φτάσει σχεδόν στα 300 όπως είναι λογικό, οι αρμόδιοι υπηρεσίες στους Δήμους έχουν εντατικοποιήσει τους ελέγχους μέσα από τους δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (τα rapid tests).. Ε όχι κι όλοι όμως…

Τεσπα. Ξεκινάμε από την Πάρο και όπως γίνεται γνωστό «οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ , θα πραγματοποιούν  δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου με  “rapid test” την Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021 από 09:00 έως 12:00 στην πλατεία ¨Μαντώς Μαυρογένους¨.

Στη συνέχεια πάμε στην Ανδρο όπου ο Δήμος έχει προγραμματίσει δωρεάν rapid test μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) για αύριο Δευτέρα, 29 Μαρτίου, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και το Κέντρο Υγείας. Η δειγματοληψία θα γίνει στο Παραπόρτι (Χώρα), στις 29 Μαρτίου, από 11 το πρωί έως 2μιση το μεσημέρι.

Την σκυτάλη λαμβάνει ο δήμος Θήρας που μπαίνει στην 5η του συνεχόμενη εβδομάδα με διαδοχικά δωρεάν διαγνωστικά rapid test  σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας. Τι περιλαμβάνει αυτή η εβδομάδα; Δευτέρα 29/03 και Τετάρτη 31/03: από 10.00 έως 12.30 στο Νοσοκομείο Θήρας.  Και  Τρίτη 30/03: από 17.00 έως 19.30 στο Νοσοκομείο Θήρας, για την εξυπηρέτηση και των εργαζόμενων. 

Και τέλος, πάμε Σύρο, όπου  ο Δήμος Σύρου- Ερμούπολης, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, ενημερώνει ότι θα πραγματοποιούνται δωρεάν τεστ ταχείας διάγνωσης Covid- 19 (rapid tests), σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα: στο Γραφείο της Κοινότητας της Βάρης, την Πέμπτη 1 Απριλίου 2021 κατά τις ώρες 10:00 π.μ. – 14:00 μ.μ. και στο Γραφείο της Κοινότητας του Γαλησσά, την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021 κατά τις ώρες 10:00 π.μ. – 14:00 μ.μ.

Και βέβαια έχουμε τις σχετικές και απαραίτητες οδηγίες: Όσοι προσέλθουν, θα πρέπει: • Να γνωρίζουν τον προσωπικό τους Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλειας (ΑΜΚΑ), • Να έχουν διαθέσιμο τον αριθμό κινητού τους τηλεφώνου, • Να φέρουν απαραίτητα Αστυνομική Ταυτότητα. • Να έχουν αποστείλει γραπτό μήνυμα (SMS) με αριθμό 1 στο 13033, για τη μετακίνησή τους.

H τήρηση μέτρων προστασίας (χρήση μάσκας, τήρηση των αποστάσεων) έναντι της Covid-19 από τους πολίτες είναι υποχρεωτική.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News