Κυκλάδες – rapid tests: Τέσσερα θετικά στη Πάρο, αρνητικά στη Σύρο

Δύσκολη ημέρα η χθεσινή για τις Κυκλάδες… Τα 29 κρούσματα που ανακοινώθηκαν σε πέντε Περιφερειακές Ενότητες (Τήνος – Μύκονος – Ανδρος – Πάρος – Θήρας) προκάλεσαν αναστάτωση και προβληματισμό. Ειδικά σε Τήνο και Μύκονο όπου είχαμε διψήφιο αριθμό, η Μύκονος για μία ακόμη φορά μπήκε στο … κόκκινο ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε και συνέχεια σήμερα…

Και μία που μιλάμε για … συνέχεια, η Πάρος ίσως πάρει τη σκυτάλη από τη στιγμή που στα χθεσινά αποτελέσματα των rapid tests στη Νάουσα εντοπίστηκαν τέσσερα κρούσματα… Τρία περισσότερα σε σχέση με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ που μιλούσε για ένα…. Τι περιμένουμε σήμερα;

Από εκεί και πέρα, τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) πραγματοποίησαν χθες, Παρασκευή 19 Μαρτίου, δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapidtest), μέσα από το αυτοκίνητο (drivethrough). Συνολικά, σε 82 μαζικές δειγματοληψίες σε 43 Περιφερειακές Ενότητες, διενεργήθηκαν 11.657 rapidtest από τα οποία ανευρέθησαν 219 κρούσματα (1,88%).

Παρατίθενται τα στοιχεία από τις χθεσινές δράσεις σε ανοιχτούς χώρους στο Νότιο Αιγαίο

Κυκλάδες

ΠΕ Πάρου: Πλατεία Νάουσας
Πραγματοποιήθηκαν 49 rapidtest και προέκυψαν 4 θετικά (8,16%). Αφορούν σε έναν άνδρα και 3 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 32 έτη.

ΠΕ Σύρου: Κοινότητα Πάγου
Πραγματοποιήθηκαν 43 rapidtest, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

Δωδεκάνησα  

ΠΕ Καλύμνου: Λακκί, Λέρος
Πραγματοποιήθηκαν 396 rapidtest και προέκυψαν 18 θετικά (4,54%). Αφορούν σε 9 άνδρες και 9 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 48 έτη.

ΠΕ Κω: Τιγκάκι
Πραγματοποιήθηκαν 112 rapidtest και προέκυψε 1 θετικό (0,89%). Αφορά σε άνδρα 25 ετών.

ΠΕ Κω: Super Market ΑΒ Βασιλόπουλος
Πραγματοποιήθηκαν 45 rapidtest, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

ΠΕ Ρόδου: Αρχάγγελος
Πραγματοποιήθηκαν 61 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

Που θα γίνουν rapid tests στις Κυκλάδες

Ξεκινάμε από τη Πάρομ, όπου σήμερα Σάββατο 20 Μαρτίου κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, πραγματοποιούν  δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου με  “rapid test” από 10:00 έως 13:00 στην πλατεία “Μαντώ Μαυρογένους”.

Και πάμε …Σύρο όπου ο Δήμος Σύρου- Ερμούπολης, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, ενημερώνει ότι θα πραγματοποιούνται δωρεάν τεστ ταχείας διάγνωσης Covid- 19 (rapid tests), σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

- Στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Χώρου Επισκοπείου (πλησίον Παναγίτσας), τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021, κατά τις ώρες 10:00 π.μ. – 14:00 μ.μ.

- Στην Έπαυλη Τσιροπινά στην Ποσειδωνία, την Τρίτη 23 Μαρτίου 2021, κατά τις ώρες 10:00 π.μ. – 14:00 μ.μ.

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλειάς τους (Α.Μ.Κ.Α.) και να έχουν απαραίτητα μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα / διαβατήριο  αποστέλλοντας sms με αριθμό 1 στο 13033, για τη μετακίνησή τους. 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News