Κυκλάδες (Σέριφος): Τοποθετήθηκε ο πρώτος εξωτερικός απινiδωτής (Photo)

Δήμος Σερίφου. Από τους πλέον δραστήριους δήμους στις Κυκλάδες. Με μικρές ή μεγάλες παρεμβάσεις που έχουν ως στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και την ικανοποίηση στα πρόσωπα των επισκεπτών. Και λόγω της πανδημίας γίνεται μεγάλη προσπάθεια ώστε το αίσθημα της ασφάλειας να αυξηθεί ακόμη περισσότερο. Κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα τηο χαμόγελο κατοίκων αλλά και ανθρώπων που έρχονται για να γνωρίσουν το όμορφο και φιλόξενο νησί των Δυτικών Κυκλάδων.. 

Και προς το βήμα αυτό είναι και η πρόσφατη τοποθέτηση εξωτερικού απινιδωτή στη Σέριφο... και εγκαταστάθηκε στο μοναδικό φαρμακείο του νησιού. Και όπως μας αναφέρει ο Δήμος θα υπάρξει και συνέχεια.   Μέσα από την ανάρτηση του Ιατρείου μαθαίνουμε ότι " Ο Πρώτος Εξωτερικός Απινιδωτής τοποθετήθηκε την Δευτέρα 21 Ιουνίου σε δημόσιο χώρο στη Σέριφο, τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν ακόμα δύο και "Συμμετέχοντας στο δίκτυο Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών της Χώρας μας, αυξάνουμε την πιθανότητα να σωθεί το επόμενο θύμα καρδιακής ανακοπής". 

Ο πρώτος νέος απινιδωτής τοποθετήθηκε στο μοναδικό φαρμακείο της Σερίφου «ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΣΕΡΙΦΟΥ - SERIFOS PHARMACY» που στεγάζεται στο λιμάνι και είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας αρκετών ανθρώπων.  Η πρωτοβουλία ήταν του ΠΠΙ ΣΕΡΙΦΟΥ σε συνεργασία με το Δήμο Σερίφου αλλά και πολίτες του νησιού.

«Παραδίδουμε σήμερα τον πρώτο απινιδωτή στο κοινό και στους πιστοποιημένους ανανήπτες (BLS/ERC) του νησιου! Ο απινιδωτής, καθώς οι επόμενοι δυο, θα καταχωρηθούν σε πανελλαδική πλατφόρμα αλλά και εφαρμογή άμεσης αναζήτησης απινιδωτή! 

Το Περιφερειακό Ιατρείο Σερίφου ευχαριστεί τους: Anastasis Stefanakis, Johan Borup-Ina Borup για την υποστήριξη, καθώς και τον Κώστα Σκερδεμπέ για τη βοήθεια στην τοποθέτηση του κυτίου!» 

 

Και απο την πλευρά του ο Δήμος Σερίφου προσθέτει: "  Όσα δεσμευτήκαμε κάνουμε πράξη. Οι απινιδωτές (ο πρώτος εγκαταστάθηκε ήδη), το υπόστεγο του ασθενοφόρου ήταν μόνο η αρχή. Προχωράμε τον επόμενο μήνα σε αγορά μηχανημάτων αξίας 10 χιλ ευρώ, αναβαθμίζοντας το ΠΠΙ Σερίφου. Πάντα σε συνεργασία με τον επιστημονικά υπεύθυνο για τη λειτουργία του ΠΠΙ, κ. Κονταρή Αθανάσιο"

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News