Κυκλάδες - Στ. Γαρδέρης: "Πιάσαμε" το 100% των εμβολιασμών στη Κύθνο (video)

Εμβόλιο Κυκλάδες

"Ο κόσμος είναι ευαισθητοποιημένος στο νησί μας, απευθυνόμαστε στους τουρίστες και πρέπει να νιώθουν ότι έρχονται σε ένα περιβάλλον ασφαλές».. τάδε έφη Σταμάτης Γαρδέρης, δήμαρχος Κύθνου που βλέπει με χαμόγελο τους συμπολίτες του να γράφουν ιστορία. Κι αυτό γιατί είναι ο πρώτος δήμος που πιάνει το απόλυτο, το 100% όσον αφορά τον εμβολιασμό των κατοίκων.. 

Και μην ξεχνάμε ότι πρόσφατα, τους κατοίκους της Κύθνου συνεχάρη προ ημερών ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους καθώς πλέον το νησί γίνεται το πρώτο που είναι Covid free.

Σύμφωνα με τον Σταμάτη Γαρδέρη, δήμαρχο Κύθνου, «το 100% του πληθυσμού του νησιού έχει κάνει και τις 2 δόσεις του εμβολίου της Pfizer». ....  «Ο κόσμος είναι ευαισθητοποιημένος, απευθυνόμαστε στους τουρίστες και πρέπει να νιώθουν ότι έρχονται σε ένα περιβάλλον ασφαλές», σημείωσε ο κ. Γαρδέρης, τονίζοντας ότι στο νησί δεν έγινε ξεχωριστή καμπάνια για τον εμβολιασμό, απλά οι περισσότεροι κάτοικοι ήταν υπέρ και συμπαρέσυραν και τους πιο σκεπτικούς.

Στο νησί χρησιμοποιούνται κανονικά οι μάσκες, αν και σύμφωνα με τον Νίκο Τζανάκη, καθηγητή Πνευμονολογίας, «θα μπορούσε να επιχειρηθεί η απολυτή ελευθέρια μέχρι να ξεκινήσει ο τουρισμός». Σημειώνεται ότι στην Κύθνο, έχει εμβολιαστεί και όλο το προσωπικό της εστίασης, με τις κρατήσεις να έχουν ήδη κλείσει από τότε που χαλάρωσαν τα μέτρα. 

Δείτε σε video το ρεπορτάζ από την εκπομπή "Σαββατοκύριακο Παρέα" του ΣΚΑΙ όπου έγινε ταξίδι στην Κύθνο για να καλύψουν το γεγονός. .. 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News