Κυκλάδες: Στο "Βαθύ Κόκκινο" η Κύθνος, στο .. απλό κόκκινο η Μύκονος

Είναι προφανές πλέον ότι κάτι παίζεται πίσω από τις πόρτες... Και τα αποτελέσματα που δίνονται καθημερινά μέσω του ΕΟΔΥ έχουν δεύτερη ή και 3η ανάγνωση. Και το αναφέρουμε αυτό έχοντας ως παράδειγμα τον Δήμο Κύθνου που μπαίνει από το πρωί προσεχής Δευτέρας (19/04) στο βαθύ κόκκινο. Ο άμεσα υπεύθυνος, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την διάρκεια ενημέρωσης  για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα σχετικά με την Κύθνο ανέφερε: «Ο εντοπισμός ικανού αριθμού κρουσμάτων, σε συνδυασμό με τις ιδιαιτερότητες που απορρέουν από την νησιωτικότητα, καθιστούν αναγκαία τη λήψη μέτρων για την αντιστροφή της εικόνας αυτής, το ταχύτερο δυνατό».

Μίλησε για 7 ενεργά κρούσματα έναντι δύο στις 5 Απριλίου... Εμείς να σημειώσουμε ότι πολύ απλά με βάση την καθημερινή αναφορά, η Περιφερειακή Ενότητα Κέας - Κύθνου έχει έντεκα κρούσματα για τον Απρίλιο.. Και ο Δήμος Κύθνου - γιατί απλά η Πολιτική Προστασία αδιαφορεί για σωστή ενημέρωση - είχε αναφέρει ένα κρούσμα στις 8 Απριλίου και πέντε στις 2 Απριλίου... Οπότε; Η Κύθνος έχοντας κάνει rapid tests ολες αυτές τις ημέρες, μπαίνει σε βαθύ κόκκινο μετά από 17 ημέρες; Μήπως μυρίζει λίγο .. Αστυπάλαια η υπόθεση; ... 

Οπότε, όποιος κατάλαβε, κατάλαβε το "παιχνίδι που παίζεται πίσω από τις πόρτες...  Να σημειώσουμε ότι η Μύκονος βγαίνει από το “βαθύ κόκκινο” (από την Δευτέρα) και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ανέφερε πως «τα ενεργά κρούσματα έχουν μειωθεί σε 12 ενώ στο υψηλότερο σημείο της επιδιομιολογικής καμπύλης ήταν 76, είχαμε μία μείωσε 84%». (σ.σ. Για τον Απρίλιο η Μύκονος έχει 21... Που ήταν τα 74 αλήθεια; 

Οπότε; Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο), λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου μπαίνουν από αύριο Σάββατο 17 Απριλίου οι εξής περιοχές:

- H Θάσος, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν σχεδόν τετραπλασιαστεί, καθώς από 11 στις 5 Απριλίου έχουν φτάσει τα 40.
- Στο βαθύ κόκκινο μπαίνει επίσης ο δήμος Ρεθύμνου, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 137 και παρατηρείται αύξηση πάνω από 20 %,  καθώς και ο δήμος Φαιστού, δεδομένου ότι έχει 73 ενεργά κρούσματα όταν στις 5 Απριλίου είχε 30 (άρα τα ενεργά κρούσματα έχουν υπερδιπλασιαστεί μέσα σε 10 ημέρες).
- Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) ανεβαίνει και ο δήμος Μαρώνειας-Σαπών, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί στα 43 όταν στις 5 Απριλίου ήταν 20. Τα κρούσματα έχουν δηλαδή υπερδιπλασιαστεί μέσα σε 10 ημέρες.
- Στο βαθύ κόκκινο ανεβαίνει και η Κύθνος, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 7 από 2 στις 5 Απριλίου. Ο εντοπισμός ικανού αριθμού κρουσμάτων, σε συνδυασμό με τις ιδιαιτερότητες που απορρέουν από τη νησιοτικότητα, καθιστούν αναγκαία τη λήψη μέτρων για την αντιστροφή της εικόνας αυτής το ταχύτερο δυνατό.
- Στο βαθύ κόκκινο εντάσσεται και ο Δήμος Διδυμοτείχου, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 85 από 36 στις 5 Απριλίου (αύξηση 136,11%), καθώς και ο δήμος Πύδνας – Κολινδρού, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 40 από 14 στις 5 Απριλίου, έχουν δηλαδή σχεδόν τριπλασιαστεί.
- Επίσης, στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου ανεβαίνουν ο δήμος Καβάλας, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 224 όταν -στις 5 Απριλίου- είχε 145 (αύξηση 54,48%).
Και ο δήμος Βόλου, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί στα 338 από 215 στις 5 Απριλίου (αύξηση 57,21%).
- Τέλος, στο βαθύ κόκκινο εντάσσονται πλέον ο δήμος Σιντικής Σερρών, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά 30,65% τα τελευταία 24ωρα και είναι αυτή τη στιγμή 81,  καθώς και ο δήμος Βόρειων Τζουμέρκων, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 12 όταν στις 5 Απριλίου είχε καταγραφεί μόνο ένα κρούσμα.

Από το βαθύ κόκκινο βγαίνουν από Δευτέρα οι παρακάτω περιοχές:

- Η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν μειωθεί σε 12 όταν στο υψηλότερο σημείο της επιδημιολογικής καμπύλης ήταν 76 (μείωση 84,21%),
- Η Λέρος, όπου το επιδημιολογικό φορτίο δείχνει να υποχωρεί περαιτέρω καθώς έχει 17 ενεργά κρούσματα όταν στο υψηλότερο σημείο της επιδημιολογικής καμπύλης είχε 83 (μείωση 79,52%).
- Στο κόκκινο από το βαθύ κόκκινο κατεβαίνουν επίσης, οι δήμου Καρύστου και Κύμης-Αλιβερίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, όπου το επιδημιολογικό φορτίο έχει σταθεροποιηθεί σε σχετικά καλά, χαμηλά επίπεδα.
- Επιπλέον, από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) βγαίνει -και άρα εντάσσεται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) και η Σκύρος, που έχει 2 ενεργά κρούσματα από 32 που είχαν καταγραφεί στο ψηλότερο σημείο της επιδημιολογικής καμπύλης.
- Επίπεδο κατεβαίνει και ο Δήμος Λοκρών, που πλέον εντάσσεται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο), καθώς έχει 23 ενεργά κρούσματα όταν στις 7 Απριλίου είχε 71 κρούσματα (μείωση 67,61%).
- Τέλος, από το βαθύ κόκκινο βγαίνουν -και άρα εντάσσονται στο κόκκινο- οι Δήμοι Αγκιστρίου, Κυθήρων και Ύδρας, καθώς το ιικό φορτίο στις περιοχές αυτές έχει σχεδόν μηδενιστεί.

Άρα, πλέον στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) βρίσκονται οι εξής περιοχές: η Περιφέρεια Αττικής (πλην των δήμων Αγκιστρίου, Κυθήρων και Ύδρας),  Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευρυτανίας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Πέλλας, Κοζάνης, Λέσβου, Ζακύνθου, Κω
Θάσου

Και οι δήμοι: Καλυμνίων, Ρόδου, Χίου, Ρεθύμνου, Ανωγείων, Χανίων, Φαιστού, Καβάλας, Καρδίτσας, Γρεβενών, Κύθνου, Οι δήμοι Ιωαννιτών, Κόνιτσας και Βόρειων Τζουμέρκων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, Οι δήμοι Σερρών, Αμφίπολης και Σιντικής της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, Δήμος Βέροιας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, Οι δήμοι Καστοριάς και Ορεστίδος της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, Δήμος Λαμιέων της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, Δήμος Ήλιδας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, Οι δήμοι Χαλκιδέων, Ερέτριας και Διρφύων-Μεσσαπίων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, Δήμος Διδυμοτείχου της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, Δήμος Πύδνας – Κολινδρού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, Δήμος Βόλου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, Δήμος Μαρώνειας-Σαπών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης καθώς και Και η Δημοτική Κοινότητα Γαλατινής της Δημοτικής Ενότητας Ασκίου του Δήμου Βοΐου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News