Κυκλάδες - Σύρος: Αεροδιακομιδή ασθενούς με κάψουλα αρνητικής πίεσης

Δύο αεροδιακομιδές ασθενών τις τελευταίες ώρες από Σύρο και Λήμνο προς την Αθήνα έρχονται στην επικαιρότητα... Και με σημείο αναφοράς τη χρήση αρνητικής κάψουλας ως μέσο προστασίας των ασθενών αλλά και των ανθρώπων που εκτελούν τις μεταφορές (βλ ΕΚΑΒ)

Ξεκίνημα από την μακρινή Λήμνο (Βόρειο Αιγαίο)... και όπως διαβάζουμε στην σελίδα limnosfm100.gr "Η πρώτη διακομιδή ασθενούς από το νοσοκομείο της Λήμνου σε νοσοκομείο εκτός νησιού με τη χρήση κάψουλας αρνητικής πίεσης πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα.

Όπως πληροφορούμαστε πρόκειται για μεσήλικη γυναίκα η οποία μεταφέρθηκε εχθές στο νοσοκομείο της Λήμνου με πυρετό, στην πορεία όμως παρουσίασε πνευμονική ανεπάρκεια και διασωληνώθηκε ενώ παράλληλα ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ για την άμεση μεταφορά της σε νοσοκομείο εκτός νησιού. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με τη χρήση κάψουλας αρνητικής πίεσης. Αξίζει να σημειωθεί πως έχει παρθεί δείγμα, τα αποτέλεσμα του οποίου αναμένονται τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας".

Και από τα μακριά... στους γείτονες και δη στην Σύρο... Οπου διαβάζουμε στην ιστοσελίδα syrostoday.gr "Αεροδιακομιδή ασθενούς με Covid-19 από τη Σύρο στην Αθήνα. Ο αλλοδαπός ασθενής διακομίζεται κάτω από όλα τα μέτρα ασφαλείας σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας, μέσω αεροδιακομιδής.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του syrostoday.gr, ο ασθενής κατάγεται από την Ινδία, διαμένει στη Σύρο το τελευταίο χρονικό διάστημα, εργαζόμενος σε καλλιέργειες στη νότια Σύρο και νοσηλευόταν τις τελευταίες 48 ώρες σε covid κλινική του νοσοκομείου μας".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News