Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΚυκλάδες - Σύρος: Ετοιμότητα στο Νοσοκομείο ενόψει Κορονοϊού

Κυκλάδες – Σύρος: Ετοιμότητα στο Νοσοκομείο ενόψει Κορονοϊού

|

Σε ετοιμότητα είναι το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου για κρούσματα πνευμονίας από το νέο στέλεχος κορονοϊού – Ποιες είναι οι οδηγίες που έχουν δοθεί προς το ιατρικό τιμ του Νοσοκομείου 

Με τον κορονοϊό να δείχνει ότι ακόμη αντέχει λογικό είναι όλα σχεδόν τα Νοσοκομεία στον κόσμο να είναι σε εγρήγορση… Και αυτό ισχύει και στην Ελλάδα, όπου οι Κινέζοι, ειδικά την χειμερινή περιόδο, ταξιδεύουν συνεχώς και έρχονται προς τα νησιά των Κυκλάδων… Η 2η ΔΥΠΕ έχει μεν ορίσει το “Αττικόν” και το “Θριάσιο” νοσοκομείο σε κατάσταση ετοιμότητας για υποδοχή ανθρώπων που ίσως έχουν κρούσμα του ιού, αυτό όμως δεν αφήνει άλλα νοσοκομεία ή περιοχές να εφυσηχάζουν… Και η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Γ.Ν. Σύρου μετά από έκτακτη σύσκεψη των συναρμοδίων Υπηρεσιών και φορέων (Γεν. Δ/νση Δημόσιας Υγείας, ΕΟΔΥ ΚΕΕΛΠΝΟ, ΕΚΕΠΥ), για τη διασφάλιση του υψηλού επιπέδου ετοιμότητας απέναντι σε ενδεχόμενη απειλή εμφάνισης ύποπτου περιστατικού του νέου κοροναϊού προέβη σε έλεγχο της επάρκειας και της ακαταλληλότητας του διαθέσιμου εξοπλισμού, σύμφωνα με το Σχέδιο Δράσης του Υπουργείου Υγείας.

Οι κοροναϊοί είναι μία ομάδα ιών που συνήθως προκαλούν αναπνευστικές λοιμώξεις στον άνθρωπο και στα ζώα. Εκτιμάται ότι περίπου το ένα τρίτο των λοιμώξεων ανώτερου αναπνευστικού στον άνθρωπο μπορεί να προκαλείται από κοροναϊούς. Επιδημία του νέου είδους κοροναϊού ξεκίνησε πρόσφατα στην πόλη Wuhan, επαρχία Hubei, στην Κίνα, έχει κινητοποιήσει τους Διεθνείς Υγειονομικούς Οργανισμούς και τις Κρατικές Αρχές, ενώ αναμένονται επικαιροποιημένες συστάσεις και αξιολογήσεις του κινδύνου εξάπλωσης.

Με βάση τις εκτιμήσεις του ΕΟΔΥ ( ΚΕΕΛΠΝΟ), και σύμφωνα με τον ΠΟΥ δεν υπάρχουν περιορισμοί, προς το παρόν, σε σχέση με ταξίδια ή συστάσεις για έλεγχο στις πύλες εισόδου καθώς η χώρα μας εμφανίζει χαμηλό βαθμό επικινδυνότητας σε ότι αφορά τον κίνδυνο εισόδου του ιού, αλλά κρίνεται σκόπιμο να ενισχυθεί το επίπεδο πρόληψης, ετοιμότητας και διαχείρισης κάθε ενδεχόμενου ύποπτου περιστατικού.

Κατόπιν τούτου η Επιτροπή Λοιμώξεων του Γ.Ν. Σύρου ενημερώνει τον πληθυσμό ευθύνης του σύμφωνα με τις οδηγίες που λαμβάνει από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ ως ακολούθως:

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού σας στην πόλη Wuhan συνιστάται :

  • Να αναβάλετε το ταξίδι σας ενώ έχετε συμπτώματα (πυρετό ή άλλα συμπτώματα από το αναπνευστικό όπως δυσκολία στην αναπνοή, βήχα).

  • Να καλύπτετε το στόμα και τη μύτη σας με ένα χαρτομάντηλο ή με το μανίκι (όχι με το χέρι) όταν βήχετε ή φτερνίζεστε.

  • Να αποφύγετε την επαφή με άλλα άτομα ενώ έχετε συμπτώματα (πυρετό ή άλλα συμπτώματα από το αναπνευστικό όπως δυσκολία στην αναπνοή, βήχα).

Μετά την επιστροφή από την πόλη Wuhan συνιστάται :

  • Να παρακολουθήσετε την υγείας σας για 14 ημέρες και να φοράτε απλή χειρουργική μάσκα.

  • Αν εμφανίσετε συμπτώματα (πυρετό ή άλλα συμπτώματα από το αναπνευστικό όπως δυσκολία στην αναπνοή, βήχα) 14 ημέρες μετά την επιστροφή σας, να παραμείνετε στο σπίτι και να αναζητήσετε άμεσα ιατρική φροντίδα αναφέροντας το πρόσφατο ταξίδι σας ή να γίνει επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ (210-521200, 210-5212054).

Σε περίπτωση που χρειαστείτε βοήθεια ή έχετε υποψία προσβολής από τον νέο κοροναϊό, θα πρέπει άμεσα να επικοινωνήσετε με το τηλ. 166 αναφέροντας το περιστατικό.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ και το επιστημονικό προσωπικό του νοσοκομείου του Γ.Ν. Σύρου παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις και συνεργάζεται με τον ΕΟΔΥ για τυχόν περαιτέρω απαραίτητα μέτρα και παραμένει σε επαγρύπνηση σχετικά με την νόσο για ενδεχόμενα κρούσματα, ενώ έχει ήδη προωθήσει σχετικό ενημερωτικό υλικό και οδηγίες στο προσωπικό του νοσοκομείου. 

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα “Κοινή Γνώμη” 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες