Κυκλάδες - Σύρος: Θετικός στον κορωνοϊό, υπάλληλος του Δήμου

Μετά το Δήμο Τήνου και ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης προχώρησε στο κλείσιμο υπηρεσιών του όταν έγινε γνωστό ότι υπάλληλος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό... Ανακοινώθηκε ότι υπάλληλος του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης, ο οποίος έλειπε με άδεια, βρέθηκε θετικός στον covid 19 με το Δήμο να προχωρά άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες και στην ενημέρωση των πολιτών του νησιού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου:

"Με αίσθημα ευθύνης, όπως πράξαμε από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης, ενημερώνουμε τους πολίτες ότι το αποτέλεσμα της εξέτασης για το νέο κορωνοϊό (COVID-19) που διενεργήθηκε σε υπάλληλο του Δήμου, ευρισκόμενο σε άδεια, ήταν θετικό. 

Ενεργώντας άμεσα ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, κ. Νικόλαος Λειβαδάρας επικοινώνησε με το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, με την Κεντρική Υπηρεσία του ΕΟΔΥ στην Αθήνα, καθώς και με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρίσκεται στη Σύρο, με σκοπό να δοθούν οδηγίες σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. 

Σήμερα το πρωί για προληπτικούς λόγους ανέστειλαν τη λειτουργία τους οι Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου για δύο ημέρες, Πέμπτη και Παρασκευή, 20 και 21 Αυγούστου αντίστοιχα, ενώ θα ακολουθήσει απολύμανση των γραφείων και των κοινόχρηστων χώρων. 

Επίσης, ιχνηλάτηση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ. 

Δεν υπάρχει λόγος πανικού, εφόσον έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα. Συνιστούμε ψυχραιμία και εφιστούμε την προσοχή των πολιτών για την τήρηση όλων των ατομικών μέτρων υγιεινής και την αποφυγή των συναθροίσεων. 

Θα ενημερώνουμε για ό,τι νεότερο".

Φωτογραφία: Koinignomi.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News