Κυκλάδες - Τήνος: Στη Σύρο τα επείγοντα, έρχεται το ανταλλακτικό (για ακτινολογικό)

Τήνος

«Περιμένουμε την έγκριση για να προβούμε στην αντικατάσταση».. 

Αυτό είχε αναφέρει προχθές στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του MEGA η Θεοδώρα Παπαδοπούλου, πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής Κ.Υ. Τήνου, σχετικά με την λειτουργία του μηχανήματος στο Ακτινολογικό Τμήμα.

Μία βλάβη που έγινε viral λόγω της κίνησης νεαρού μετά από προτροπή να μεταβεί σε κτηνιατρείο για μία απλή ακτινογραφία. Κι όπως τόνισε η κα Παπαδοπούλου «κάηκε ο λαμπτήρας φωτεινής επικέντρωσης στις 15/12. Είναι ουσιαστικά η γραφειοκρατία που ισχύει στην Ελλάδα και που δυστυχώς λόγω αυτής αυξάνονται τα προβλήματα τα ήδη υπάρχοντα». 

Και έστω κι αργά - χρειάστηκε να γίνει viral το θέμα - έρχεται η αντίδραση από την 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου που ουσιαστικά λέει το αυτονόητο "Στη Σύρο αδέλφια μου..." Κοινώς; Τα επείγοντα θα πάνε στη Σύρο και θα αντικατασταθεί άμεσα η βλάβη στο ακτινολογικό...   «Οι αρμόδιες υπηρεσίες της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας έχουν ήδη προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες για την αποκατάσταση της βλάβης στο ακτινολογικό μηχάνημα του Κέντρου Υγείας Τήνου» .. Και βέβαια σημειώνεται ότι έχει παραγγελθεί ήδη το ανταλλακτικό που απαιτείται για την αποκατάσταση της βλάβης .

Αναλυτικά η ανακοίνωση της 2ης ΥΠΕ:

"Σε απάντηση των αναρτήσεων, που είδαν το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με τη βλάβη, που παρουσίασε το ακτινολογικό μηχάνημα του Κ.Υ. Τήνου, έχουμε να σας αναφέρουμε τα εξής:

Αμέσως μόλις υπεβλήθη από τη Διοίκηση του Κ.Υ. Τήνου το αίτημα επισκευής του ακτινολογικού μηχανήματος, του οποίου υπέστη βλάβη ο λαμπτήρας φωτεινής επικέντρωσης, οι αρμόδιες Υπηρεσίες της 2ης Υ.Πε. προέβησαν σε όλες τις επιβεβλημένες ενέργειες για την ταχύτερη δυνατή επίλυση του προβλήματος.

Ειδικότερα, άμεσα αποφασίστηκε η έγκριση πιστώσεως για την επισκευή του ακτινολογικού μηχανήματος με δέσμευση των απαιτουμένων ποσών από τον προϋπολογισμό της Υ.Πε. και εδόθη σχετική εντολή στην Οικονομική και την Τεχνική Υπηρεσία της Υ.Πε. προκειμένου να επισπεύσουν τις δέουσες ενέργειες. Το ανταλλακτικό που χρειάζεται για την αποκατάσταση της βλάβης, έχει ήδη παραγγελθεί από την κατασκευάστρια εταιρία GE HEALTHCARE Α.Ε. κατόπιν επικοινωνίας μας μαζί της και εντός των επομένων ημερών αναμένεται η εισαγωγή του στην Ελλάδα και η τοποθέτησή του στο ακτινολογικό μηχάνημα του Κ.Υ. Τήνου.

Μέχρι τότε οι επείγουσες περιπτώσεις, που χρήζουν άμεσης διενέργειας ακτινοδιαγνωστικού ελέγχου, θα καλύπτονται από το Γ.Ν. Σύρου". 

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα Protothema.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News