Κυκλάδες: Τοποθέτηση οπλίτη γιατρού στο ΠΠΙ Κύθνου

Κύθνος - Κυκλάδες

Καλά νέα για την Κύθνο... Πριν από μερικές ημέρες είχαμε την ανακοίνωση για έλευση γιατρού Παθολόγου -  αποσπασμένος από το Τζάνειο Νοσοκομείο - στο ΠΠΙ Δρυοπίδας για το υπόλοιπο της θερινής περιόδου. Τώρα γίνεται γνωστό ότι στην Κύθνο και δη στο ΠΠΙ της Χώρας έρχεται οπλίτης γιατρός με σκοπό να συνδυάσει τη στρατιωτική του θητεία με την παροχή ιατρικής βοήθειας. Ανάλογες τοποθετήσεις έχουμε και σε ΠΠΙ Χίου (Βολισσός), Αστυπάλαιας και Κω (Ασφενδίου) 

Οπως βλέπουμε 

Αναρτήθηκε στο «Διαύγεια» η κοινή απόφαση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και της προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Υπηρεσιών Υγείας του υπουργείου Υγείας για την τοποθέτηση τεσσάρων οπλιτών θητείας πτυχιούχων Ιατρικής στα Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία (Π.Π.Ι) και Περιφερειακά Ιατρεία (Π.Ι) Αστυπάλαιας, Βολισσού Χίου, Χώρας Κύθνου και Ασφενδίου Κω.

Συγκεκριμένα:

– Στο Π.Π.Ι. της Αστυπάλαιας της 2ης υγειονομικής περιφέρειας τοποθετείται οπλίτης θητείας, ειδικότητας Ιατρού Άνευ Ειδικότητας,

– Στο Π.Π.Ι. της Βολισσού Χίου της 2ης υγειονομικής περιφέρειας τοποθετείται οπλίτης θητείας, ειδικότητας Ιατρού Άνευ Ειδικότητας,

– Στο Π.Ι. της Χώρας Κύθνου της 2ης υγειονομικής περιφέρειας τοποθετείται οπλίτης θητείας, ειδικότητας Ιατρού Άνευ Ειδικότητας και

– Στο Π.Ι. του Ασφενδίου Κω της 2ης υγειονομικής περιφέρειας τοποθετείται οπλίτης θητείας, ειδικότητας Ιατρού Άνευ Ειδικότητας.

Το χρονικό διάστημα της εκπλήρωσης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης των ανωτέρω οπλιτών θητείας στις προαναφερόμενες θέσεις, αναγνωρίζεται ως χρόνος εκπλήρωσης και της υποχρέωσης της υπηρεσίας υπαίθρου.

Οι συγκεκριμένοι οπλίτες θητείας δικαιούνται, από την ημερομηνία ανάληψης καθηκόντων στην εν λόγω θέση, πλέον της προβλεπόμενης αμοιβής από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τις οριζόμενες από το υπουργείο Υγείας μηνιαίες αποδοχές των ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου και την αποζημίωση για τις πραγματοποιηθείσες εφημερίες, το οποίο και τις καταβάλλει από τις εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό του πιστώσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News