Κυκλάδες: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός στα νοσοκομεία Σύρου - Νάξου

Τρίτη 12 Ιανουαρίου και ξεκίνησε σήμερα ο εμβολιασμός των υγειονομικών στα Νοσοκομεία Σύρου - Νάξου και Σαντορίνης... Και μετά θα πάμε στα Κέντρα Υγείας... Μετά τις 20 Ιανουαρίου.... Χθες, τα εμβόλια έφτασαν στη Νάξο με πτήση της Aegean Airlines και σήμερα το πρωί στην Σύρο με πτήση της Sky Express.

Μάλιστα, χθες, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σύρου – Νάξους Μιχάλης Ζουλουφός μιλώντας στην "Κοινή Γνώνη" είχε αναφέρει  «Θα παραλάβουμε την Τρίτη το πρωί με την πτήση της Sky Express τις πρώτες δόσεις, ώστε να ξεκινήσει ο εμβολιασμός από την ίδια μέρα μέχρι και την Παρασκευή. Αυτό το διάστημα θα πρέπει να ολοκληρωθεί αυτή η συγκεκριμένη φάση για τους υγειονομικούς” Και είχε σημειώνει ότι θα έφταναν 170 δόσεις, δηλαδή 170 άτομα, διευκρινίζοντας πως αυτός ο αριθμός προκύπτει αναλόγως του ενδιαφέροντος που έχει προκύψει μέχρι σήμερα, καθώς ο εμβολιασμός είναι εθελοντικός.

Μικρότερος αριθμός έφτασε στο νοσοκομείο της Νάξου (γύρω στα 50) και νωρίς σήμερα το πρωί είχαμε τους πρώτους εμβολιασμούς υγειονομικών και στα δύο νοσοκομεία. Μάλιστα, σύμφωνα με την σελίδα cyclades24.gr νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό εμβολιάζονται στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα προς τον γενικό πληθυσμό, ο οποίος θα κληθεί να κάνει το εμβόλιο στο άμεσο μέλλον.

Eνας από τους πιο έμπειρους γιατρούς που εδώ και δεκαετίες δραστηριοποιείται στο νησί, o Θεόδωρος Σαραντόπουλος , εμβολιάστηκε και έκανε σχετική ανάρτηση στο facebook γράφοντας: “Ένα μικρό τσίμπημα ένα μεγάλο βήμα προς την κανονικότητα”.

Θεωρητικά περιμένουμε ανάλογες κινήσεις και από γιατρούς του Νοσοκομείου Νάξου και με δεδομένο ότι είναι ένα σαφέστατο μήνυμα προς όλους ότι πρέπει να γίνει το εμβόλιο με τους γιατρούς να είναι στη πρώτη γραμμή της μάχης....

Αναλυτικά το πρόγραμμα των νησιών:

Νοσοκομεία - Έναρξη εμβολιασμών στις 12/1

1 Ρόδος

2 Κέρκυρα

3 Λέσβος

4 Χίος

5 Κως

6 Ζάκυνθος

7 Κεφαλλονιά

8 Σάμος

9 Λευκάδα

10 Σύρος

11 Νάξος

12 Θήρα (ή Σαντορίνη)

13 Λήμνος

14 Κάλυμνος

15 Κύθηρα

16 Ικαρία

17 Λέρος

18 Κάρπαθος

 

Κέντρα Υγείας – εμβολιασμός

Να σημειωθεί εδώ ότι ο εμβολιασμός θα γίνει από ειδικά καταρτισμένο προσωπικό που θα φύγει από τα Νοσοκομεία προς τα Κέντρα Υγείας και δεν θα αναλάβει την ευθύνη ο αρμόδιος γιατρός που βρίσκεται εκεί…. Και αναφερόμαστε στα μικρότερα νησιά όπου κυρίως υπάρχουν αγροτικοί γιατροί ή γενικής παθολογίας ή και γιατροί που εκτελούν την στρατιωτική τους θητεία… Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο οι κάτοικοι ακριτικών και απομακρυσμένων νησιών να εμβολιαστούν όλοι μαζί, λόγω των δυσκολιών στη διαδικασία μεταφοράς τους και κατά παρέκκλιση της προτεραιοποίησης.

Κέντρα Υγείας - Έναρξη εμβολιασμών μετά τις 20 Ιανουαρίου Ιανουαρίου

1 Θάσος

2 Μύκονος

3 Πάρος

4 Αίγινα

5 Άνδρος

6 Τήνος

7 Σκιάθος

8 Σκόπελος

9 Μήλος

10 Σαλαμίνα

11 Πόρος

12 Σπέτσες

13 Καστελλόριζο

(ή Μεγίστη)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News