Κύθνος - Δήμος: Τρία τα θετικά κρούσματα από τη Πέμπτη (24/09), αναμονή και αίτημα στον ΕΟΔΥ

Δημαρχείο Κύθνου

Το αναφέραμε και νωρίς το πρωί... Εδώ και μία εβδομάδα η ΠΕ Κύθνου - Κέας είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.. Την περασμένη εβδομάδα και δη την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου είχαμε αναφορά για κρούσμα κορωνοϊού ενώ από το πρωί της Δευτέρας υπάρχουν πληροφορίες για νέα κρούσματα που έχουν να κάνουν με συρροή σε τελετή γάμου... Μάλιστα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα news247.gr βρίσκεται σε καραντίνα μεγάλος αριθμός κατοίκων του οικισμού Δρυοπίδα ενώ έχουμε αναφορά και για μεταφορά ασθενών με ελικόπτερο σε Νοσοκομεία της Αθήνας..

Τι έκανε ο Δήμος Κύθνου; Χθες, προχώρησε σε αναφορά δίνοντας οδηγίες στους πολίτες για την καλύτερη δυνατή προστασία από την πανδημία, χωρίς όμως καμία νύξη για ύπαρξη κρουσμάτων. Τόνισε δε ανάμεσα στα άλλα... Ο Δήμος Κύθνου σε συνεργασία με το Π.Π.Ι. Δρυοπίδας και το Π.Ι. Χώρας Κύθνου επισημαίνει και για σήμερα Δευτέρα 28 - 09 - 2020 τη σοβαρότητα της τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας για το νησί της Κύθνου. Συγκεκριμένα, συστήνεται η χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, η τήρηση αποστάσεων, η αποφυγή συνωστισμών σε καταστήματα και κλειστούς χώρους και η σχολαστική υγιεινή των χεριών. Ιδιαίτερη προσοχή για τους ηλικιωμένους και τους συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες".

Ομως, από σήμερα, τα δεδομένα είναι διαφορετικά και τα δημοσιεύματα μιλάνε για τρία τουλάχισοτν κρούσματα στο νησί. Και με ανακοίνωσή του - νεότερη - ο Δήμος εξηγεί τι έχει γίνει από την περασμένη Πέμπτη (24/09) έως και σήμερα.. Τίτλος της ανακοίνωσης " Ενημέρωση σχετικά με την ύπαρξη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοιού στην Κύθνο".

Και μας λέει "  Ο Δήμος Κύθνου σε συνεργασία με το Π.Π.Ι. Δρυοπίδας και το Π.Ι. Χώρας Κύθνου επισημαίνει για σήμερα Τρίτη 29-09-2020 τη σοβαρότητα της τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας για το νησί της Κύθνου.

Από την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου που ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του πρώτου θετικού κρούσματος, έως και σήμερα Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020 απαριθμούμε τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα, εκ των οποίων και τα τρία νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής. Επιπλέον χθες το βράδυ μεταφέρθηκε με αεροδιακομίδη ένας ασθενής με συμπτώματα και αναμένουμε τα αποτελέσματα του έλεγχου του.

Επιπροσθέτως, θα θέλαμε να ενημερώσουμε πως ο Δήμος Κύθνου έχει απευθύνει στο Πρόεδρο του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα επιστολή με την οποία ζητείται να αποσταλεί άμεσα κλιμάκιο για έλεγχο των κατοίκων.

Ως εκ τούτου :

1.Συστήνεται αυστηρά η χρήση μάσκας σε όλους τους κατοίκους του νησιού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η τήρηση αποστάσεων, η αποφυγή συνωστισμών σε καταστήματα και κλειστούς χώρους και η σχολαστική υγιεινή των χεριών. Ιδιαίτερη προσοχή για τους ηλικιωμένους και τους συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

2.Όσοι έχουν συμπτώματα να επικοινωνούν με το Π.Π.Ι. Δρυοπίδας (τηλ.22810-32234), το Π.Ι. Χώρας (τηλ.22810-31202) και το τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης (6942479357) και όχι να επισκέπτονται τα ιατρεία.

Τέλος, προς αποφυγή της παραπληροφόρησης, θα θέλαμε να ενημερώσουμε πως η έγκυρη πληροφόρηση γίνεται μέσω των καθημερινών δελτίων τύπου του Δήμου Κύθνου, σε συνεργασία με το Π.Π.Ι. Δρυοπίδας και το Π.Ι. Χώρας. Πέραν τούτων κάθε άλλη πληροφορία θεωρείται αναληθής και συκοφαντική.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News