Κύθνος: Η επιβεβαίωση θετικού κρούσματος στο νησί

"... Ο Δήμος Κύθνου σας γνωρίζει ότι κατόπιν ενημέρωσης από το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Δρυοπίδας Κύθνου και το Αγροτικό Ιατρείο Χώρας Κύθνου, έως σήμερα 24/09/2020 έχουν ληφθεί συνολικά ΟΚΤΩ (8) δείγματα από συμπτωματικούς ασθενείς, οι οποίοι πληρούσαν τις οριζόμενες από τον ΕΟΔΥ προϋποθέσεις έλεγχου, για τη νόσο COVID-19. Όλα τα ανωτέρω δείγματα εστάλησαν στην Αθήνα και το αποτέλεσμα όλων ήταν αρνητικό. Το αρνητικό αποτέλεσμα όμως των περιορισμένων ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν, δεν αποκλείει την ύπαρξη συμπτωματικών ή ασυμπτωματικών ασθενών στη νόσο COVID-19,στην Κύθνο για όλη τη διάρκεια της πανδημίας...".

Αυτή την ανακοίνωση είχε κάνει χθες Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Κύθνου σε απάντηση στην αναφορά από τον ΕΟΔΥ ότι υπάρχει θετικό κρούσμα στην Περιφερειακή Ενότητα Κύθνου - Κέας.. Και είχε δίκιο... Ομως, σήμερα υπάρχει ανακοίνωση από τον Δήμο Κύθνου που αναφέρει ότι υπάρχει θετικό κρούσμα κι ενώ ακόμη ο ΕΟΔΥ δεν έχει προχωρήσει στις ανακοινώσεις για τις δράση του κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο... Και όπως είναι λογικό έχουμε αντιδράσεις...

Χθες έλεγαν ψέματα και σήμερα αλήθεια στον Δήμο; Ξέρουν κάτι και θέλουν να προλάβουν αντιδράσεις; Η ουσία είναι ότι τις δύο τελευταίες ημέρες (Τετάρτη και Πέμπτη), ο ΕΟΔΥ έχει αναφέρει ότι υπάρχει από ένα θετικό κρούσμα (ανά ημέρα) στη Περιφιερειακή Ενότητα Κέας - Κύθνου. Το πιο λογικό λοιπόν είναι ότι ο Δήμος Κύθνου αντέδρασε με την μικρή καθυστέρηση που είναι λογικό να υπάρχει.. Το χθεσινό δελτίο από το Δήμο διαψεύδει ότι υπάρχει κρούσμα στο νησί όσον αφορά την Τετάρτη, ενώ σήμερα ουσιαστικά επιβεβαιώνει το δελτίο ενημέρωσης για την Πέμπτη. Εκτός κι εάν δούμε κάτι νεώτερο μετά τις 6 το απόγευμα που θα έχουμε και την επίσημη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ..

Τι αναφέρει το δελτίο ενημέρωσης από το Δήμο Κύθνου;

"Ο Δήμος Κύθνου σε συνέχεια της ενημέρωσης από την Πολιτική Προστασίας επιβεβαιώνει δυστυχώς ένα θετικό κρούσμα COVID-19 στο νησί μας, που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο των Αθηνών .

Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και έχουν δοθεί οδηγίες στις στενές επαφές από τις αρμόδιες αρχές, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ .

Συνιστούμε ψυχραιμία .Καθήκον μας είναι να τηρήσουμε τα ατομικά μέτρα προστασίας χρησιμοποιώντας μάσκα σε εσωτερικούς-εξωτερικούς χώρους και τηρώντας αποστάσεις.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και ευελπιστούμε να είναι το πρώτο και τελευταίο κρούσμα για την Κύθνο".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News