Λουκέτο στο Πολυιατρείο λόγω …μεγέθους

Είναι ξεκάθαρο ότι κάτι παίζεται με το θέμα της Υγείας στην Σαντορίνη. Εδώ και πέντε χρόνια πλέον το Νοσοκομείο του νησιού που κόστισε 15 εκατομμύρια ευρώ (τα μηχανήματα είναι ακόμη στα κουτιά) δεν παραδίδεται προς χρήση και μάλιστα υπήρχε πρόθεση από την προηγούμενη κυβέρνηση να δοθεί πακέτο (μαζί με το υγειονομικό αεροπλάνο του ιδρύματος Νομικού) σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία. Η νέα Κυβέρνηση βέβαια λέει ότι είναι θέμα χρόνου πλέον να ανοίξει το νοσοκομείο.

Το Κέντρο Υγείας του νησιού, της Σαντορίνης που από τις αρχές Μαΐου δέχεται χιλιάδες επισκέπτες είναι υποστελεχωμένο. Και το μεγαλύτερο βάρος σηκώνει ιδιωτικό Πολυϊατρείο που διαθέτει τον μοναδικό αξονικό τομογράφο στο νησί.

Κι όμως πριν από δυο ημέρες έγινε γνωστό ότι το Πολυιατρείο θα σφραγιστεί για …ασήμαντη αφορμή (μέγεθος πινακίδας) και παρά το γεγονός ότι ο μοναδικός αξονικός τομογράφος στο νησί διαθέτει όλες τις προβλεπόμενες από τον νόμο άδειες ( Δημόκριτο κ.λ.π) θα …σιγήσει. Αξιοσημείωτο είναι ότι στην ιστοσελίδα neasantorinis.επισυνάπτεται η απόφαση για το σφράγισμα από την Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων και σημειώνεται ότι «στο σχετικό έγγραφο ενημερώνεται ο υπεύθυνος του Πολυϊατρείου να απομακρύνει «τα ευπαθή και ευαλλοίωτα προϊόντα !!!!» λες και πρόκειται για φρούτα και Σούπερ Μάρκετ. Εκείνο που πραγματικά θα επιθυμούσαμε να μάθουμε είναι ποιος θα αναλάβει την ευθύνη εάν  χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί ο αξονικός τομογράφος σε έκτακτο περιστατικό και αυτός δεν λειτουργεί;» Προσθέτει επίσης ότι «Τα «Νέα Της Σαντορίνης» ήρθαν σε επαφή με τον υπεύθυνο για την λειτουργία του Πολυϊατρείου, ο οποίος και μας επιβεβαίωσε την πληροφορία».

Και τέλος παραθέτουμε την επιστολή που έστειλε η Ένωση Λεμβούχων Θήρας που σημειώνει ότι «Ενημερωθήκαμε σήμερα Κυριακή 31 Μάιου 2015 , ότι για ασήμαντο λόγο , θα σφραγιστεί από την Αστυνομία ο αξονικός τομογράφος και τμήμα του Πολυϊατρείου Σαντορίνης. Θεωρούμε αδιανόητο να στερηθούν οι επισκέπτες και οι μόνιμοι κάτοικοι της Σαντορίνης των υπηρεσιών που προσφέρει αυτή η μονάδα υγείας, την ίδια ώρα που το Κέντρο Υγείας  του νησιού σχεδόν υπολειτουργεί , είναι υποστελεχωμένο  και αδυνατεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της Σαντορίνης και των γύρω νησιών. Γνωρίζουμε εξ αιτίας του αντικειμένου της εργασίας μας,  ότι σε πολλές περιπτώσεις  το Πολυϊατρείο Σαντορίνης όχι μόνο αντιμετώπισε με τον εξοπλισμό και το προσωπικό του με επιτυχία έκτακτα περιστατικά αλλά έσωσε στην κυριολεξία τη ζωή επισκεπτών. Ζητούμε από τις αρχές  να μην προχωρήσουν στο σφράγισμα του αξονικού τομογράφου ο οποίος, όπως μας διαβεβαιώνει ο υπεύθυνος του Πολυϊατρείου Σαντορίνης ,διαθέτει όλες τις απαιτούμενες από την νομοθεσία άδειες και να επανεξετάσουν την στάση τους».

Πηγή - φωτογραφίες: NeaSantorinis.gr