ΜέΡΑ25 - Κυκλάδες: Ερώτηση για τον χρόνο εμβολιασμού των 60-64 ετών στους κατοίκους των Κυκλάδων

ΜέΡΑ 25 - Μπακαδήμα

" - Έχει ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμών για άτομα 60-64 ετών που διαμένουν στις Κυκλάδες;
- Αν ναι, πότε άνοιξε και πόσες εγγραφές έχουν γίνει;
- Αν όχι, για ποιο λόγο δεν έχει ανοίξει ακόμα η πλατφόρμα εμβολιασμών των συνανθρώπων μας ηλικίας 60-64 ετών σε Κυκλάδες και ειδικότερα σε Σύρο και Νάξο και πότε προβλέπεται να ανοίξει για εγγραφές;" 

Τρεις από τις επτά ερωτήσεις (σε μία) που καταθέτει η βουλευτής του ΜέΡΑ 25, Φωτεινή Μπακαδήμα στον υπουργό Υγείας, με σημείο αναφοράς το γεγονός ότι δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη οι εμβολιασμοί στις ηλικίες 60-64 (αλλά και 75-79) στα εμβολιαστικά κέντρα των Κυκλάδων... Με ιδιαίτερη επίσημανση στα νησιά Νάξου και Σύρου...  Ας δούμε τι αναφέρει η ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας...

"Όπως ενημερωνόμαστε από τοπική ιστοσελίδα (βλ naxostimes.gr) δεν έχει γίνει καμία επίσημη ενημέρωση σχετικά με τον εμβολιασμό των πολιτών Σύρου, Νάξου και άλλων νησιών των Κυκλάδων ηλικίας 60-64 ετών, τη στιγμή που έχει ανακοινωθεί ότι έχει ανοίξει η σχετική πλατφόρμα εδώ και αρκετές ημέρες.

Στην ίδια ιστοσελίδα αναφέρεται πως πολίτες, μετά από δημοσιεύματα και ανακοινώσεις (σχετικά με την ηλικία μας 60-64), έσπευσαν να προχωρήσουν σε εξετάσεις αίματος ώστε να προετοιμαστούν για τον εμβολιασμό τους, ωστόσο καμία πλατφόρμα δε τους δέχεται και κανείς δεν ξέρει να τους ενημερώσει για το πότε θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί τους στο νησί.

Στο ίδιο ρεπορτάζ διαβάζουμε πως ο Διοικητής των νοσοκομείων Σύρου και Νάξου κ Μιχάλης Ζουλουφός δηλώνει ότι η Σύρος διαθέτει ήδη και δεύτερο εμβολιαστικό κέντρο και είναι πανέτοιμη, όταν δοθεί το πράσινο φως, να ξεκινήσει τους εμβολιασμούς για τις παραπάνω ηλικιακές ομάδες, ενώ το γραφείο του διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ δηλώνει πως αρμόδιοι φορείς για το παραπάνω θέμα είναι το υπουργείο Υγείας και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Να σημειωθεί πως για την καθυστέρηση των εμβολιασμών της ηλικιακής ομάδας 60-64 στις Κυκλάδες αναφέρεται η μη έγκαιρη διανομή και παραλαβή των εμβολίων της AstraZeneca, λόγω της σφοδρότητας της κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα στις 14-15-16/2.

Κατόπιν των παραπάνω,

Ερωτάται ο κ Υπουργός:

- Έχει ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμών για άτομα 60-64 ετών που διαμένουν στις Κυκλάδες;
- Αν ναι, πότε άνοιξε και πόσες εγγραφές έχουν γίνει;
- Αν όχι, για ποιο λόγο δεν έχει ανοίξει ακόμα η πλατφόρμα εμβολιασμών των συνανθρώπων μας ηλικίας 60-64 ετών σε Κυκλάδες και ειδικότερα σε Σύρο και Νάξο και πότε προβλέπεται να ανοίξει για εγγραφές;
- Πόσα εμβολιαστικά κέντρα υπάρχουν στις Κυκλάδες;
- Έχουν προμηθευτεί όλα τα εμβολιαστικά κέντρα των Κυκλάδων τα εμβόλια της AstraZeneca;
- Αν ναι, για τι αριθμό μιλάμε και πόσοι εμβολιασμοί έχουν γίνει σε άτομα 60-64 ετών στις Κυκλάδες μέχρι σήμερα;
- Αν όχι, πότε ακριβώς προβλέπεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί των ατόμων 60-64 ετών στις Κυκλάδες;".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News