Μικρές Κυκλάδες: Δωρεάν εξετάσεις από δερματολόγους

"Ο καρκίνος του δέρματος, που σχετίζεται με την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, αποτελεί το 30% των κακοήθων όγκων του οργανισμού ενώ το μελάνωμα, συνιστά τον κακοηθέστερο όγκο όλων των οργάνων. Το μελάνωμα αποτελεί το 4% των διάφορων μορφών του καρκίνου και κάθε χρόνο στην Ευρώπη σημειώνονται 70.000 νέες περιπτώσεις. Ωστόσο το μελάνωμα είναι ο μοναδικός καρκίνος που μπορεί να προληφθεί, χωρίς μείωση της θνητότητας".

Τα παραπάνω ανέφερε η αναπληρώτρια καθηγήτρια Δερματολογίας - Αφροδισιολογίας στο ΑΠΘ Ελισάβετ Λαζαρίδου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, με αφορμή την εκστρατεία Sun Filos και την Εβδομάδα Υπεύθυνης Συμπεριφοράς Απέναντι στον Ήλιο (3-7 Ιουνίου), στη διάρκεια της οποίας δερματολόγοι θα πραγματοποιούν δωρεάν εξετάσεις κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 215 215 8523 ή μέσω της ιστοσελίδας www.sunfilos.gr

Και μία που μιλάμε για το πρόγραμμα ή εκστρατεία SunFilos να σημειώσουμε ότι από σήμερα, δερματολόγοι βρίσκονται στις Μικρές Κυκλάδες.  Κάθε χρόνο εκατοντάδες γιατροί συμμετέχουν σε αυτή την εκστρατεία και πάνω από 5.000 ενδιαφερόμενοι εξετάζονται εντελώς δωρεάν. Η εκστρατεία αυτή αποτελεί μια σημαντική προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο και συγχρόνως καθιερώνει τον Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο ως τον κατεξοχήν ειδικό του δέρματος. Η εθελοντική αυτή συμμετοχή των δερματολόγων, συμβάλλει στην πρωτογενή πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος. Ο καρκίνος του δέρματος μπορεί να θεραπευτεί αν διαγνωστεί έγκαιρα.

Υπάρχουν πολλές περιοχές στην Ελλάδα όπου οι κάτοικοι δεν έχουν πρόσβαση σε δερματολόγο. Τέτοιες περιοχές είναι και πολλά Ελληνικά νησιά.

Για να μπορέσουν όλοι να έχουν την πρόληψη που τους αξίζει, η ΕΔΑΕ στέλνει ειδική ομάδα 4 δερματολόγων η οποία στα πλαίσια αυτής της ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ θα εξετάζει στα δημοτικά ιατρεία των νησιών τους κατοίκους τους.

Πιο συγκεκριμένα για το 2019 η ομάδα των γιατρών θα επισκεφθεί 3 νησιά Κουφονήσια, Σχοινούσα, Ηρακλειά.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΝΗΣΙ ΧΩΡΟΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΩΡΑΡΙΑ
3/6/19 ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 14.00 – 18.00
4/6/19 ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ 10.00 – 14.00
5/6/19 ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ 10.00 – 14.00

Ο Ιούνιος είναι ο μήνας με τη μεγαλύτερη ηλιακή ακτινοβολία. Η έγκαιρη πρόληψη είναι δώρο ΖΩΗΣ.

Κάντε αυτό το δώρο στον εαυτό σας!