Μικρό θαύμα: Στο ΚΑΤ συγκόλλησαν με επιτυχία το χέρι 21χρονης

Ξημερώματα Τετάρτης (24/10) και στη γέφυρα στην περιοχή Γιόφυρο στο Ηράκλειο Κρήτης έχουμε την ανατροπή μοτοσυκλέτας στην οποία επέμβαινε δύο άντρες και μία κοπέλα. Η μοτοσυκλέτα εξετράπη της πορείας της και η 21χρονη (για άγνωστο λόγο) βρίσκεται στο κάγκελο της γέφυρας ενώ οι δύο συνεπιβάτες της τραυματίζονται ελαφρά σε χέρι και πόδι… Και αρχίζει ένας αγώνας δρόμου για τη σωτηρία της κοπέλας που είδε το χέρι της να ακρωτηριάζεται πλήρως λίγο πάνω από τον αγκώνα.

Οι πρώτες βοήθειες δόθηκαν στο Νοσοκομείο του Ηρακλείου από τον ορθοπεδικό χειρούργο Εμ. Σπυράντη και το προσωπικό του νοσοκομείου με αποτέλεσμα να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της 21χρονης και στη συνέχεια να έχουμε με επιτυχία την αεροδιακομιδή προς το ΚΑΤ…

Κι εκεί οι γιατροί έκαναν το … θαύμα τους. Η μικροχειρουργική επέμβαση στέφθηκε από επιτυχία και το χέρι της όχι μόνο επανασυγκολλήθηκε αλλά θα είναι και απόλυτα λειτουργικό! Και όπως δήλωσε ο θεράπων ιατρός και Διευθυντής της Μικροχειρουργικής Κλινικής του ΚΑΤ, κ. Σαράντος Σπυρίδωνος μιλώντας στην ιστοσελίδα ekriti.gr “Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την χειρουργική επέμβαση. Ήταν απόλυτα επιτυχής, το χέρι της νεαρής συγκολλήθηκε σε όλα τα στοιχεία, και πλέον θα μπορεί να ζήσει κανονικά και να λειτουργεί όπως πριν» Και μετά από 48 ώρες στην εντατική η κατάσταση είναι όλο και καλύτερη…

Επέμβαση που έγινε πραγματικότητα χάρη στην ιδανική συνεργασία του Τμήματος Χεριού - Μικροχειρουργικής - Άνω Άκρου και του Τμήματος Αγγειοχειρουργικής. Και όπως δήλωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου κος Νικόλαος Κοντοδημόπουλος «Το Νοσοκομείο ΚΑΤ, που εφημερεύει καθημερινά έχει παράδοση και εμπειρία στην αντιμετώπιση σύνθετων και δύσκολων τραυματολογικών περιστατικών. Παράλληλα, επιτυχίες σαν και αυτή αναδεικνύουν και αποδεικνύουν τις μεγάλες δυνατότητες του Δημόσιου Συστήματος Υγείας".

Και τέλος να αναφέρουμε ότι η Ναξιώτισσα Παρασκευή Κουφοπούλου, ως αναπληρώτρια Διοικήτρια του ΚΑΤ σε ανάρτησή της στη προσωπική της ιστοσελίδα «νιώθω υπερήφανη για όλο το προσωπικό καθημερινά!! Είναι αληθινοί μαχητές....και τα φέρνουν όλα εις πέρας!! Συγχαρητήρια, ειδικότερα, στους γιατρούς της Κλινικής Χεριού - Μικροχειρουργικής Άνω Άκρου τον Διευθυντή αυτής κ. Σαράντη Σπυρίδωνος, την Διευθύντρια Ε.Σ.Υ. κ. Παναγιώτα Αρεταίου & τον Επιμελητή Α' κ. Φίλιππο Γιαννούλη. Ακόμη θερμές ευχαριστίες στον Συντονιστή Διευθυντή της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής κ. Χρυσόστομο Μαλτέζο, στον Επιμελητή Α' Αγγειοχειρουργικής κ. Σωτήρη Γιαννακάκη & τον Επιμελητή Β' Αγγειοχειρουργό κ. Παπαπέτρου & στην Αναισθησιολόγο Επιμελήτρια Β' κ. Διονυσία Μπούρα καθώς & στο νοσηλευτικό προσωπικό!!!....Τα καλύτερα έρχονται...»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News