Μονάδα Τεχνητού Νεφρού: αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας

«Η λειτουργία της συγκεκριμένης Μονάδας είναι αποτέλεσμα συλλογικής διαχρονικής προσπάθειας η οποία ολοκληρώθηκε επιτυχώς από την τωρινή Διοίκηση» αυτό δηλώνει με σημερινή του ανακοίνωση ο Καρδιολόγος και γραμματέας της Πολιτικής Νησιωτικών   Χώρων τού ΠΑΣΟΚ Γιάννης Βλασερός όπου αναφέρεται τόσο στο δικό του ρόλο στην προσπάθεια υλοποίησης αλλά και στην δωρεά της ΕΑΣ Νάξου…

Γράφει ο Γιάννης Βλασερός*

Αναλυτικά η επιστολή που έχει τίτλο «Μονάδα Τεχνητού Νεφρού Νοσοκομείου Νάξου» αναφέρει τα εξής:

Πριν από λίγες ημέρες λειτούργησε η Μονάδα Τεχνητού  Νεφρού στο Νοσοκομείο της Νάξου. Αξίζουν συγχαρητήρια στο προσωπικό, στη Διοίκηση του Νοσοκομείου και ιδιαίτερα στον δραστήριο Διοικητή του.

Ένα πολύχρονο αίτημα του Ναξιακού λαού που καλύπτει ανάγκη επιβίωσης αρκετών συμπατριωτών μας νεφροπαθών λαμβάνει σάρκα και οστά .

Δίκαιο  είναι να αναφερθεί ότι η λειτουργία της συγκεκριμένης Μονάδας είναι αποτέλεσμα συλλογικής διαχρονικής προσπάθειας η οποία ολοκληρώθηκε επιτυχώς από την τωρινή Διοίκηση.

Θα ήθελα να αναφερθώ και στην προσωπική  μου συμμετοχή σ' αυτή την προσπάθεια πού άρχισε πριν περίπου τρία χρόνια όταν ως Αναπλ. Γραμματέας του Τομέα Υγείας τού ΠΑΣΟΚ βλέποντας την μη λειτουργία τμημάτων του νοσοκομείου παρά την υπάρχουσα υλικοτεχνική υποδομή προσκάλεσα και ήλθε στο Νοσοκομείο της Νάξου  ο Αναπλ. Διοικητής της  Β ΥΠΕ Πειραιά. Στη σύσκεψη που επακολούθησε αναγνωρίσθηκε ότι βασική προϋπόθεση  για την ασφαλή λειτουργία του  Χειρουργείου, της Μονάδας Τοκετού και της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού ήταν η άμεση λειτουργία της Μονάδας Αιμοδοσίας  του Νοσοκομείου. Αρχισε τότε ένας αγώνας δρόμου από τους εμπλεκόμενους (Β.ΥΠΕ Πειραιά, Διοικητή Εθνικής Αιμοδοσίας, Διοίκησης Νοσοκομείου και δικής μου) να ληφθεί άδεια λειτουργίας της Μονάδας Αιμοδοσίας να διορισθεί και να εκπαιδευθεί ιατρός και προσωπικό πού ολοκληρώθηκε το Μάιο τού 2015.

Επανειλημμένες ήσαν οι αναφορές μου στον ηλεκτρονικό και γραπτό τύπο καθώς και ομιλίες μου αλλά και η διοργάνωση εκδηλώσεων όπως "Το παρόν καί το μέλλον τού Νοσοκομείου Νάξου" το καλοκαίρι τού 2016 και ειδικής συνεδρίασης στις "Ιατρικές Ημέρες Νάξου 2017"  τον  Ιούλιο φέτος αναφορικά με την λειτουργία του Νοσοκομείου με επίκεντρο την λειτουργία της Μονάδας του Τεχνητού Νεφρού.

Θα ήθελα επίσης να αναφερθώ στη μεγάλη δωρεάν της ΕΑΣ των 300.000 € για την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού μετά από θετική ανταπόκριση του Προέδρου της Ένωσης σε πρόταση μου για οικονομική ενίσχυση του Νοσοκομείου.

Η συγκεκριμένη ενέργεια τιμά την ΕΑΣ πού αποτελεί προσφορά  εθελοντικά εργαζομένων στην Εταιρεία που πρέπει  άμεσα και κατάλληλα να αξιοποιηθεί από το Νοσοκομείο.

Η έναρξη λειτουργίας της Μονάδας  του Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο της Νάξου σηματοδοτεί ένα καθοριστικής σημασίας γεγονός για την Υγεία των κατοίκων της Νάξου

και των γύρω νησιών και σαν τέτοιο πρέπει να αντιμετωπισθεί.

*Ο γιατρός Γιάννης Βλασερός είναι Δ/ντής στην Καρδιολογικη Κλινική του Ιπποκρατείου ΓΝ Αθηνών και Γραμματέας της Πολιτικής Νησιωτικών   Χώρων τού ΠΑΣΟΚ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News