Μωρό με δύο πλακούντες

Η Μητέρα Φύση έχει προβλέψει τα πάντα. Ακόμη και τα πιο σπάνια ιατρικά περιστατικά έχουν την εξήγησή τους όπως συνέβη στο περιστατικό της 19ης Σεπτεμβρίου με πρωταγωνίστρια μία μητέρα από τη Σαντορίνη, η οποία έφερε στο κόσμο ένα πανέμορφο κοριτσάκι, το οποίο όμως γεννήθηκε έχοντας δύο 2 πλακούντες (το όργανο που μεταφέρει και τρέφει με αίμα της μητέρας το έμβρυο).

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα που δραστηριοποιείται στην Σαντορίνη, τα neasantorinis.gr, επικαλούνται τον Μαιευτήρα της εγκύου Γιάννη Αργυρό, που έκανε τον τοκετό, το εξαιρετικά σπάνιο αυτό φαινόμενο παρατηρείται κυρίως, όταν η εγκυμοσύνη ξεκινά σαν δίδυμη, τρίδυμη κλπ, και στην πορεία επιζεί μόνο το ένα έμβρυο, ενώ τα άλλα απορροφώνται από τον οργανισμό.

Σχεδόν πάντα με την απορρόφηση του εμβρύου, απορροφάται και εξαφανίζεται και ο πλακούντας του. Εδώ ο πλακούντας φαίνεται ότι συνέχιζε να ζεί, χωρίς ευτυχώς να υπάρχει κανένας κίνδυνος για το έμβρυο ή την έγκυο γυναίκα.

Η ύπαρξη των 2 πλακούντων είχε διαγνωσθεί από τον κ. Αργυρό, με υπερηχογράφημα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης . Το μωρό της κ. Β.Α. είναι ένα υγειέστατο κοριτσάκι, βάρους 3 κιλών.

Πηγή: neasantorinis.gr