Μύκονος - Covid 19: Τέλος στα μέτρα, ανοίγει και πάλι τη Δευτέρα (26/07)

Μύκονος - Naxospress

Οπως όλα δείχνουν δεν θα ανανεωθούν οι ιδιαίτεροι περιορισμοί που επιβλήθηκαν στη Μύκονο από το μεσημέρι του Σαββάτου 17 Ιουλίου και έως την 26 Ιουλίου με βάση την έως τώρα εικόνα που έχει κυβέρνηση.

Και όπως είναι λογικό από τη Δευτέρα 26 Ιουλίου αναμένεται να επαναλειτουργήσουν οι δραστηριότητες που είχαν ανασταλεί, όπως η μουσική στα εστιατόρια και τα νυχτερινά μαγαζιά. Αναμένεται επίσης να αρθεί και το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας στη μία μετά τα μεσάνυχτα.

Σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και τον δήμο της Μυκόνου αναμένεται να εντατικοποιηθούν τα μέτρα για τον έλεγχο της τήρησης των προβλεπομένων προκειμένου η κατάσταση να μην οδηγηθεί σε νέα έξαρση. Εχουμε καθημερινά rapid tests όπως κι αύριο Τετάρτη 21 Ιουλίου... 

Παράλληλα, ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, πρότεινε υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους στη Μύκονο και ιδιαίτερα όπου υπάρχει συνωστισμός όπως στη Χώρα του νησιού αλλά και την ανανέωση του Green Pass ανά 72 ώρες.

Παράλληλα ο δήμος ζητεί να μην παραταθούν επ ουδενί τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί στη Μύκονο πέραν της 26ης Ιουλίου αλλά και την άμεση αναθεώρησή τους καθώς δεν αιφνιδίασαν μόνο τη δημοτική αρχή και την τοπική κοινωνία, αλλά έχουν προκαλέσει ήδη ζημιές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από τις μαζικές ακυρώσεις καθώς δόθηκε λανθασμένα η εντύπωση της επιβολής lockdown και του αποκλεισμού του νησιού, όπως επεσήμανε ο κ. Κουκάς στο πλαίσιο της ενημέρωσης της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Μείωση 

Η αλλαγή στα μέτρα και η άρση του περιορισμού που αναμένεται να αποφασιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα 26 Ιουλίου αποδίδεται εν πολλοίς στα επιδημιολογικά δεδομένα.

Επειτα από τα πρώτα 24ωρα εφαρμογής των μέτρων φαίνεται να υπάρχει σταθεροποίηση ή και υποχώρηση του αριθμού των κρουσμάτων COVID χωρίς παράλληλη αύξηση των εισαγωγών σε νοσοκομεία για νοσηλεία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τρεις προηγούμενες ημέρες είχαμε 95 κρούσματα, έναντι 113 που είχαμε το τριήμερο 11-13 Ιουλίου και βέβαια υπάρχει εμφανείς πτώση.... 

Εφ’ όσον επιβεβαιωθεί και τις επόμενες ημέρες ότι η κατάσταση σταθεροποιείται, αναμένεται να ανακοινωθεί το εκ νέου άνοιγμα των δραστηριοτήτων στο νησί της Μυκόνου.

Υπενθυμίζεται ότι τα περιοριστικά μέτρα, όπως τα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στις 17 Ιουλίου, θα είχαν ισχύ μέχρι τη Δευτέρα 26/7 στις 06:00 το πρωί με ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Τα μέτρα 

Και βέβαια εδώ να σημειώσουμε ότι στο νησί της Μυκόνου έχουν τεθεί αυστηροί περιορισμοί από το περασμένο Σάββατο 17 Ιουλίου λόγω της έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού, με ισχύ έως τις 26 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας καθώς και η απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο. Επίσης απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που διενεργούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των 20 ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News