Μύκονος - Κέντρο Υγείας: Απέκτησε (μέσω ΠΝΑΙ) αναπνευστήρα όγκου και πίεσης

"Η σημερινή (σ.σ. 22 Μαϊου) δωρεά της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στο Κ.Υ. Μυκόνου είναι η πρώτη μιας σειράς δωρεών που μας έχουν υποδειχθεί από το Κ.Υ Μυκόνου ενώ στην συνέχεια ακολουθεί η προμήθεια ενός ISOBOX 2 θέσεων..." Αυτό αναφέρει - ανάμεσα στα άλλα - σε ανάρτησή του, ο Στέλιος Μπρίγγος, αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης Νοτίου Αιγαίου μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας και ενώ παραδίδει ένα αναπνευστήρα στη πρόεδρο της ΔΕ του Κέντρου Υγείας Μυκόνου, Κωνσταντίνα Σαμψούνη...

Αναλυτικά, η αναφορά του κου Μπρίγγου αναφέρει: .

"Στο Κ.Υ. Μυκόνου παραδόθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ένας σύγχρονος αναπνευστήρας όγκου και πίεσης Venti Logic LS στο πλαίσιο της προσπάθειας θωράκισης του Κ.Υ. για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας του Covid-19.

Ο αναπνευστήρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σταθερή και φορητή λειτουργία σύμφωνα με ISO 80601-2-72, κατόπιν συγκεκριμένων προδιαγραφών που υποδείχτηκαν στην Περιφέρεια από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Η σημερινή δωρεά της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στο Κ.Υ. Μυκόνου είναι η πρώτη μιας σειράς δωρεών που μας έχουν υποδειχθεί από το Κ.Υ Μυκόνου ενώ στην συνέχεια ακολουθεί η προμήθεια ενός ISOBOX 2 θέσεων. Τον αναπνευστήρα παρέλαβε η Πρόεδρος της Δ.Ε. του Κ.Υ. κ. Σαμψούνη Κωνσταντινιά.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από την πρώτη στιγμή που ενέσκηψε στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας έχοντας αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε να θωρακίσει τις δομές που παρέχουν δημόσια υγεία στα νησιά μας ανταποκρινόμενοι άμεσα στα αιτήματα των υγειονομικών αρχών για να υποστηρίξει το έργο των ιατρών, των νοσηλευτών και του ΕΚΑΒ.

Να υπενθυμίσω την παραγγελία δύο κλωβών αρνητικής πίεσης ( κάψουλες ) για την ασφαλή διακομιδή των νησιωτών στο Νότιο Αιγαίο, επτά μηχανημάτων μοριακών εξετάσεων (PCR) για τα νοσοκομεία των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, σύγχρονων αναπνευστήρων , οικίσκων (ISOBOX), το δωρεάν σύστημα τηλεϊατρικής για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού σε συνεργασία με την εταιρία Dr. Button και τους Ιατρικούς Συλλόγους Κυκλάδων και Δωδεκανήσων,

# την απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να μισθώσει χώρους για τη νοσηλεία ελαφρώς ασθενούντων ή την απομόνωση ασυμπτωματικών ασθενών προκειμένου να συνδράμει τις δομές Υγείας εφόσον της ζητηθεί από τα αρμόδια υπουργεία,

# την αποστολή μέτρων πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού από τις Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας προς τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και οδηγίες ατομικής υγιεινής προς τους εργαζόμενους,
την εκπαίδευση στους εργαζομένους όλων των νησιών μας στον ευρύτερο τουριστικό τομέα που θα κληθούν να λειτουργήσουν με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ανακοινώσει η Κυβέρνηση μέσω του ΚΕΚ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ που ανήκει στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στην ΠΕΔ Ν. Αιγαίου.

Τέλος θα ήθελα να εκφράσω τις δημόσιες ευχαριστίες μου προς τον Δήμο Μυκόνου, αλλά και τους ανώνυμους και επώνυμους συμπολίτες μας για τον σημαντικό εξοπλισμό που έχουν προσφέρει στο Κ.Υ. Μυκόνου. Και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην πρόεδρο του Κ.Υ κ Σαμψουνη και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την υποδειγματική αντιμετώπιση της κρίσης".