Μύκονος: μετά τον καρδιολόγο και ...ακτινολόγος

Στο "νησί των ανέμων" πανηγυρίζουν...Η πιο σωστά αρχίζουν να συνηθίζουν την λέξη "πρώτη φορά"... δεν είναι άσχημη ε; Και τις τελευταίες ημέρες έχουν το ένα ...θαύμα μετά το άλλο. Με την Ανάσταση του Κυρίου είχαμε την ανακοίνωση ότι βρέθηκε Καρδιολόγος για το Κέντρο Υγείας. Μετά από δέκα χρόνια αναμονής. Και η κα Ντίνα Σαμψούνη, Πρόεδρος της ΔΕ του Κέντρου Υγείας Μυκόνου είχε δηλώσει " Αθόρυβα, μεθοδικά, μετά από επίμονες και συντονισμένες προσπάθειες της Διοίκησης του Κέντρου Υγείας, και τις καθοριστικές ενέργειες της Διοίκησης  της 2ης ΥΠΕ το αποτέλεσμα ήρθε...". Τώρα έχουμε και ένα δεύτερο ... χτύπημα. Για πρώτη φορά έρχεται στο "Νησί των Ανέμων" ακτινολόγος... Και όπως σημειώνει η κα Σαμψούνη "με την απόφαση με αρ. Πρωτ.: ΔΑΑΔ 9447/9-2-2018, της Διοικήτριας της 2ης ΔΥΠΕ κ. Ιορδανίδου Ο.  εγκρίθηκε η πρόσληψη της επικουρικής ιατρού κ. Μαγνήσαλη Ι. για τρία έτη". Και πρόσθεσε ότι η ακτινολόγος έχει πιάσει ήδη δουλειά... 

Αναλυτικά η ανακοίνωση 

"Μια τεράστια κατάκτηση για την δημόσια υγεία στην Μύκονο, αφού για πρώτη φορά από την ημέρα ίδρυσης του Κέντρου Υγείας, πραγματοποιήθηκε η πρόσληψη γιατρού, με ειδικότητα ακτινοδιαγνωστικής.
Συγκεκριμένα, με την απόφαση με αρ. Πρωτ.: ΔΑΑΔ 9447/9-2-2018, της Διοικήτριας της 2ης ΔΥΠΕ κ. Ιορδανίδου Ο.  εγκρίθηκε η πρόσληψη της επικουρικής ιατρού κ. Μαγνήσαλη Ι. για τρία έτη.
Η κ. Μαγνήσαλη, έχει ήδη  αναλάβει τα  καθήκοντά της στο Κ.Υ. Μυκόνου.
Οι υπέρηχοι που θα πραγματοποιούνται ενδεικτικά είναι άνω κάτω κοιλίας, θυροειδούς,triplex αγγείων, καρωτίδων, φλεβών, αρτηριών κάτω άκρων, κοιλιακής αορτής, νεφρικών αρτηριών κλπ. Η παραπάνω δυνατότητα εξετάσεων, αποτελεί σημαντική συμβολή στην αναβάθμιση των παροχών υγείας για τους κατοίκους του νησιού, αφού μέχρι τώρα απαιτείται η μετακίνησή τους για την διενέργειά τους, σε δημόσια δομή.
Για ραντεβού, από την Δευτέρα 23-4-2018, πρωινές ώρες στο τηλέφωνο 2289360000.
Κόντρα στους καιρούς, στις συγκυρίες και στις περιστάσεις , τόσο η διοικούσα Επιτροπή του Κ.Υ. Μυκόνου και αυτονόητα η Διοίκηση της 2ης ΔΥΠΕ, θα βλέπουμε και θα επιμένουμε στη μεγάλη εικόνα, της δημόσιας υγείας και μιας νέας ιεραρχίας αξιών στην παροχή υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στην Μύκονο.
Τέλος, πρέπει να εξοικειωθούμε πλέον με  τα «για πρώτη φορά», αναφορικά με την προαγωγή υπηρεσιών και δράσεων  από  το Κέντρο Υγείας Μυκόνου……"