Μύκονος: Παρέμβαση με επίκεντρο την Υγεία από το "Florios Mykonos Foundation"

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Φλώριος Ασημομύτης (#), ένας από τους γνωστούς επιχειρηματίες - γέννημα της Μυκόνου - που κάνει παρέμβαση για ζητήματα της τοπικής κοινωνίας αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι ότι μέσα από το ίδρυμα που έχει δημιουργήσει μαζί με φίλους του (το Florios Mykonos Foundation) επιχειρεί να καλύψει το κενό που υπάρχει από το Δημόσιο Τομέα, κυρίως λόγω γραφειοκρατίας και αδυναμίας άμεσης λύσης... Στο παρελθόν τον είχαμε ακούσει να μιλάει για δωρεές όσον αφορά την Αστυνομία και το Κέντρο Υγείας, ενώ πρόσφατα με άρθρο του είχε αναφερθεί στα πραγματικά προβλήματα του "Νησιού των Ανέμων"... Και όπως είχε πει όταν παρουσίασε τα προβλήματα του νησιού " Παίρνω το θάρρος να σας παρουσιάσω τις ανάγκες του νησιού μου μέσα από τα όνειρα που είχα και έχω για το τόπο αυτόν, που του αξίζει σεβασμός και αγάπη. Στην όποια προσπάθεια χρειαζόμαστε την κυβέρνηση δίπλα μας, για να υπάρξει συντονισμός και άμεση κινητοποίηση όλων όσων θα πρέπει να συμμετέχουν".

Ποια είναι η παρέμβασή του αυτή τη φορά; Εχει να κάνει με ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα νεφρών και πρέπει σε τακτά χρονικά διαστήματα να μετακινηθούν σε Νοσοκομείο όπου υπάρχει Μονάδα Τεχνητού Νεφρού για αιμοκάθαρση. Κάτι που μπορεί να γίνει σε Σύρο και Νάξο όσον αφορά τις Κυκλάδες... Ο κος Ασημομύτης δηλώνει έτοιμος να προσέρει 30.000 ευρώ για κάλυψη των αναγκών υποδομής από τον Κέντρο Υγείας, όμως η διοίκησή του θα πρέπει να κάνει απλές κινήσεις όπως την επάνδρωση με ειδικό νεφρολόγο... 

Ας δούμε τι αναφέρει στην τελευταία του ανάρτηση " Μετά από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα που δέχτηκα προσωπικά από συνανθρώπους μου, Μυκονιάτες και μη, οι οποίοι χρήζουν ανάγκης για αιμοκάθαρση και οι οποίοι καταφεύγουν σε τακτά χρονικά διαστήματα στο νοσοκομείο της Σύρου ή και μετακομίζουν στο νησί αυτό για ευνόητους λόγους, αντιλήφθηκα το μέγεθος της ανάγκης αυτής και ζήτησα να ενημερωθώ σχετικά, ώστε μέσα από το ίδρυμά μου να προχωρήσω στη δωρεά ενός τέτοιου μηχανήματος. Η κίνηση θα ολοκληρωθεί με τη συμμετοχή και συνδρομή φίλων , επιχειρηματιών, συνεργατών οι οποίοι μοιράζονται το ίδιο όραμα με εμένα.

Ανακοινώνω λοιπόν ότι το ίδρυμα μου «FLORIOS MYKONOS FOUNDATION» θα προχωρήσει στη δωρεά προς το Κέντρο Υγείας Μυκόνου,
*ενός μηχανήματος αιμοκάθαρσης 2 θέσεων, μετά των παρελκόμενων του, και
*μίας συσκευής αντίστροφης όσμωσης απαραίτητης για τη λειτουργία του μηχανήματος

Η συνολική αξία των παραπάνω ανέρχεται περίπου στις 30.000€. Για να μπορέσω όμως να ολοκληρώσω τη δωρεά αυτή, θα πρέπει να γίνει η σχετική αποδοχή από το ΚΥ Μυκόνου και να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι, ώστε το ΚΥ να επανδρωθεί με ειδικό νεφρολόγο, ο οποίος και θα κάνει χρήση του μηχανήματος και φυσικά θα περιθάλπει τους πάσχοντες από ανεπάρκεια.

Ευαισθητοποιήθηκα, έψαξα, ρώτησα, έμαθα, ενημέρωσα και προχωράω στην πραγματοποίηση της σκέψης μου. Κλείνουμε τα αυτιά μας στις κακόβουλες σειρήνες και προχωράμε σε πράξεις, φροντίζοντας το νησί μας και τους ανθρώπους του. Συνδράμοντας το κατά δύναμιν στο ευαίσθητο κομμάτι της υγείας, σε έναν τόπο που αιμορραγεί καθημερινά. Ζητούμε την άμεση κινητοποίηση όλων των αρμόδιων οργανισμών, φορέων και συναφών θέσεων, ώστε να ολοκληρωθεί η δωρεά αυτή το συντομότερο και να τεθεί σε λειτουργία η πρώτη μονάδα αιμοκάθαρσης στο ΚΥ Μυκόνου.

Κάτι που για κάποιους είναι αδιάφορο , Για άλλους είναι ζωή!
Οφείλουμε να τη σεβαστούμε!"

# Ο Φλώριος Ασημομύτης είναι επιχειρηματίας στη Μύκονο, δραστηριοποιείτε μέσω Real Estate και έχει ιδρύσει (μαζί με τους συνεργάτες του) το Florios Mykonos Foundation, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του "νησιού των ανέμων" .. Και μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα στα social media καταθέτει συχνά πυκνά τις απόψεις του