Ν. Χουντής για Νοσοκομείο Νίκαιας: "Προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας"

Ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Νίκος Χουντής, μαζί με κλιμάκιο του κόμματος επισκέφτηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας όπου συνομίλησαν με το μέλος του ΔΣ της ΟΕΝΓΕ Πάνο Παπανικολάου (Γιατρό Νευροχειρουργό του Νοσοκομείου), με αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων και με προσωπικό του Νοσοκομείου.

Κατά την διάρκεια της περιοδείας το κλιμάκιο της ΛΑΕ συνομίλησε με τοιατρονοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό και συγγενείς ασθενών. Και διαπιστώθηκε η οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Νοσοκομείο της Νίκαιας, τα τεράστια εργασιακά προβλήματα του προσωπικού και την ζοφερή κατάσταση νοσηλείας ασθενών σε θαλάμους 17 ατόμων.

Διάδρομοι και δωμάτια-αποθήκες που έχουν μετατραπεί σε χώροι μόνιμης Νοσηλείας, ελλείψεις σε καθημερινά αναλώσιμα, ελλείψεις στην ασφάλεια του Νοσοκομείου, απουσία νέου οργανογράμματος με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητες του Νοσοκομείου, προβλήματα στελέχωσης με ικανό αριθμό και μόνιμο προσωπικό σε πολλά τμήματα.

Η υποχρηματοδότηση του Νοσοκομείου έχει ως αποτέλεσμα η κρατική επιχορήγηση να μην επαρκεί να καλύψει τις ετήσιες ανάγκες ούτε για τα αναλώσιμα και τις επείγουσες ανάγκες.

Το θέαμα των ράντζων και η κοινή νοσηλεία σε θαλάμους αντρών και γυναικών στις ημέρες εφημερίας , απλώς αναδεικνύουν με τον πιο τραγικό τρόπο την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο.
Απαράδεκτη τόσο για τους εργαζομένους, για τις συνθήκες μέσα στις οποίες καλούνται να λειτουργήσουν , όσο και για τους ασθενείς, για τις συνθήκες νοσηλείας τους.

Το κλείσιμο και η υπολειτουργία των μικρών νοσοκομείων (Λοιμωδών) όπως και η απουσία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας καθώς και Δομών για χρόνια περιστατικά, ακόμα και τα προβλήματα του ΕΚΑΒ και οι ελλείψεις σε ασθενοφόρα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την δύσκολη κατάσταση του Νοσοκομείου.

Οι επικοινωνιακές αντιπαραθέσεις και μαγκιές δεν μπορούν να κρύψουν την υποχρηματοδότηση του Νοσοκομείου, τις μνημονιακές πολιτικές των περικοπών των δημοσίων κοινωνικών δαπανών για την δημιουργία αιματηρών πλεονασμάτων, την πολιτική και διοικητική ανεπάρκεια, και την προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.