Νάξος - Απείρανθος: Αιμοδοσία (11/08) στην μνήμη Βασίλη Αντ. Ελευθερίου

"Ια το λεβέντη του χωριού
οι νέοι θε να δώσουν
στη μνήμη του το αίμα τους
άλλες ζωές να σώσουν".

Με το κοτσάκι αυτό, οι Απεραθίτες προχωρούν σε κάλεσμα ενόψει της ετήσιας εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργανώνεται από τον Απεραθίτικο Σύλλογο Νάξου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απειράνθου "Τα Φανάρια"... Πότε; Την προσεχή Κυριακή 11 Αυγούστου. Ωρα; Από τις 5 έως τις 9 το απόγευμα.  Που; Στο Δημοτικό Σχολείο Απειράνθου... Και όπως καταλάβατε, η φετινή δράση, είναι ξεχωριστή γιατί είναι αφιερωμένη σε ένα νέο παιδί που έφυγε άδικα πριν από έναν χρόνο. Στον Βασίλη Αντ. Ελευθερίου..  

Και το δελτίο ενημέρωσης αναφέρει: Την Κυριακή 11 Αυγούστου 2019, ώρα 5 - 9 μ.μ. ο Απεραθίτικος Σύλλογος Νάξου, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απειράνθου "Τα Φανάρια", διοργανώνουν στο δημοτικό σχολείο Απειράνθου Εθελοντική Αιμοδοσία (απαραίτητος ο Α.Μ.Κ.Α.).

Η φετινή Εθελοντική Αιμοδοσία γίνεται
στη μνήμη του Βασίλη Αντ. Ελευθερίου,
ο οποίος έφυγε τόσο πρόωρα από κοντά μας.

Ια το λεβέντη του χωριού
οι νέοι θε να δώσουν
στη μνήμη του το αίμα τους
άλλες ζωές να σώσουν.

Η Εθελοντική Αιμοδοσία αποτελεί πια για το σύλλογο και το χωριό μας θεσμό που διαιωνίζεται και, εφόσον υποστηρίζεται, βρίσκεται πάντοτε στην υπηρεσία του πάσχοντος συνανθρώπου μας. Άλλωστε, η εθελοντική προσφορά αίματος, πράξη βασισμένη στην ευαισθητοποίηση, ανιδιοτέλεια και δυνατότητα του πληθυσμού, αποτελεί στάση ζωής, συμπεριφορά, αξία.

Οι ανάγκες της χώρας μας για αίμα είναι μεγάλες και απαιτείται η επιτακτική κάλυψή τους. Οφείλουμε, λοιπόν, να ενημερωνόμαστε ΟΛΟΙ για την εθελοντική αιμοδοσία και να ενισχύουμε το θεσμό αυτό, είτε δίνοντας δίνοντας αίμα, είτε προσκαλώντας φίλους μας και συγγενείς να στηρίξουν την προσφορά αυτή.

Προκειμένου, λοιπόν, να καλυφθεί η ανάγκη για αίμα, σας καλούμε να ανταποκριθείτε στο κάλεσμα αυτής της υψίστης κοινωνικής προσφοράς, η οποία αποτελεί ηθική υποχρέωση όλων μας.

Απεραθίτικος Σύλλογος Νάξου