Νάξος - Απείρανθος: "Αρνητικά" όλα τα τεστ που έγιναν ....

Ούτε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός στα καλά της χρόνια, τόσο λακωνική ανακοίνωση. Αναφερόμαστε στην Κοινότητα Απεράθου που πριν από λίγο έκανε γνωστό ότι δεν υπάρχει κανένα θετικό τεστ σε όσα έγιναν χθες (rapid test) στο χωριό της Ορεινής Νάξου από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ...

Τι αναφέρει η ανακοίνωση; " Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως τα αποτελέσματα από τα τεστ που πραγματοποιήθηκαν για τον covid-19 στην Απειρανθο ήταν όλα αρνητικά". 

Σε 21 λέξεις λένε τα πάντα... Βέβαια παραμένει η απορία... Πόσα ήταν τα τεστ που έγιναν; Ξέρετε ζούμε στην εποχή της παραφιλολογίας και όλοι είναι καχύποπτοι.. Οπως κι εάν έχει, καλή είναι η είδηση και την κρατάμε αυτή, ειδικά σε ένα χωριό που την τελευταία εβδομάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της φημολογίας και μάλιστα έντονης.

Από εκεί και πέρα, για το θέμα της προσέλευσης, ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει.. Αυτό που μετράει είναι η ανάγκη κυρίως η δική μας, να αφήσουμε στην άκρη την εσωστρέφεια. Δεν κάνει καλό. Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα κατά πρόσωπο και όχι να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας.

Δεν θα στιγματιστούμε εάν πάμε να κάνουμε το τεστ. Οφείλουμε να προστατεύσουμε όχι τον εαυτό μας, αλλά τους συμπολίτες μας. Και την οικογένειά μας.

Στην Απείρανθο, πήγαν και έκαναν το τεστ αυτοί που ήθελαν και ένιωθαν ότι έπρεπε να το κάνουν. Μπράβο τους.

Τώρα το πόσοι πήγαν; Ο ΕΟΔΥ έχει τα στοιχεία. Μπορεί να τα δώσει. Για το εάν είναι πολλοί ή λίγοι, αυτό είναι αλλού παπά ευαγγέλιο...

Ο καθένας κάνει τη δουλειά του...  Και είναι λάθος να ασκήσουμε κριτική ...

Να σημειώσουμε ότι σήμερα γίνονται εξετάσεις σε Μονή, Φιλώτι και τέλος στη πόλη της Νάξου.. Και περιμένουμε τα αποτελέσματα...

Μονή (Ιατρείο): 10:00 - 11:00

Φιλώτι (Ιατρείο): 11:30 - 14:00

Χώρα – Άγιος Νικόδημος: 17:00 - 20:00

Οπως έχει αναφέρει και ο Δήμος μέσω ανακοίνωσης: " Όσοι Δημότες μας επιθυμούν, μπορούν να υποβληθούν σε τεστ, μεταβαίνοντας στα σημεία ελέγχου (Χώρα – Εκκλησία Αγίου Νικοδήμου, Απείρανθο, Γαλανάδο, Μονή, Φιλώτι) σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί. Για την εξέταση είναι απαραίτητος ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης ή ο Αριθμός Αστυνομικής Ταυτότητας. Άτομα που βρίσκονται σε καραντίνα απαγορεύεται να βγουν από τον περιορισμό τους".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News