Νάξος - Covid 19: Εκτακτη αεροδιακομιδή δύο συμπολιτών μας

Νάξος

Μία ακόμη αεροδιακομιδή... 

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας (14/02) έγινε γνωστό ότι υπάρχει στο αεροδρόμιο της Νάξου, ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας τύπου Σινούκ με σκοπό τι άλλο, την αεροδιακομιδή ασθενών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Νάξου.. 

Αμεσα ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός που προβλέπεται σ' αυτές τις περιπτώσεις. 

Με προσοχή και με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από την πανδημία, πραγματοποιήθηκε η αεροδιακομιδή που κράτησε λίγο περισσότερο από μία ώρα. 

Δύο συντοπίτες μας, ένας άνδρας και μία γυναίκα που νοσηλεύονταν τις τελευταίες ημέρες στο Νοσοκομείο, (σ.σ. αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται πέντε ακόμη συμπολίτες μας) κρίθηκε αναγκαία να μετακινηθούν σε νοσοκομείο της Αττικής.   

Μέσω ασθενοφόρου έφτασαν στο αεροδρόμιο και για πρώτη φορά είδαμε την τοποθέτηση των ασθενών σε κάψουλα αρνητικής πίεσης για να γίνει με όλα τα μέτρα προστασίας στο ελικόπτερο... 

Ολα κύλισαν χωρίς προβλήματα και η αεροδιακομιδή ξεκίνησε προς την Αττική... (σ.σ. ευχαριστούμε τον φίλο της ιστοσελίδας γισ την φωτογραφία) 

Να σημειώσουμε ότι την Παρασκευή έγινε μία εντυπωσιακή προσπάθεια για να ολοκληρωθεί η διακομιδή τριών συμπολιτών μας (δύο γυναίκες, ένας άνδρας) στην Αττική και η οποία κράτησε περίπου οκτώ ώρες (!!!) . Μάλιστα, οι δύο εκ των συμπολιτών μας ήταν διασωληνωμένοι και έως τώρα όλα κυλούν χωρίς κάποια αρνητικά εξέλιξη

Η Νάξος - να τονίσουμε - είναι σε βαθύ κόκκινο εδώ και αρκετές εβδομάδες και σταθερά από τις 29 Δεκεμβρίου είναι σε διψήφιο αριθμό κρουσμάτων (σ.σ. αποκορύφωμα η 1η Φεβρουαρίου με 103 κρούσματα) ενώ δυστυχώς η εμβολιαστικά κάλυψη είναι στο 65% από τα χαμηλότερα στο Νότιο Αιγαίο..  

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News