Νάξος - covid 19: Ο Δήμος δωρίζει 200 αντιδραστήρια στο Νοσοκομείο

Νοσοκομειο Νάξου

Δεν ήταν αναμενόμενο; Από τη στιγμή που το Νοσοκομείο ζήτησε βοήθεια, ο Δήμος όπως ήταν λογικό αντέδρασε... Και δη άμεσα... Μιλάμε για τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που μέσω της Οικονομικής Επιτροπής που συνεδρίασε την 15η Σεπτεμβρίου αποφάσισε να αποδεχτεί το αίτημα της αναπληρώτριας διοικήτριας του Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Νάξου.. Το αίτημα; Την αγορά περίπου 200 αντιδραστηρίων (κιτ) για τη διενέργεια μοριακών εξετάσεων για κορωνοϊό.

Πιο συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στην σχετική ανακοίνωση (μπορείτε να την δείτε στο τέλος του άρθρου) κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκε το σχετικό αίτημα του Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Νάξου, αναφορικά με την προμήθεια 204 αντιδραστηρίων (34 κιτ) για τη διενέργεια μοριακών εξετάσεων για COVID-19. Και μας κάνει εντύπωση ότι η σχετική διαίρεση φέρνει 4 περίπου τέστ την ημέρα για τους επόμενους δύο μήνες...

Τι αναφέρει το αίτημα που υπογράφει η αναπληρώτρια διοικητήτρια Καλλίτσα Φραγκίσκου: «Tο ΓΝ-ΚΥ Νάξου καλείται, ως η μοναδική υγειονομική επιλογή των κατοίκων, επισκεπτών και παραθεριστών της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, να αντιμετωπίσει την παγκόσμια πρωτόγνωρη κατάσταση της αντιμετώπισης κρουσμάτων κορωνοϊού.

Στο Νοσοκομείο λειτουργεί μηχάνημα PCR, δωρεά της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, στο πλαίσιο περιορισμού της διασποράς του COVID-19. Το εν λόγω μηχάνημα δύναται να κάνει αναλύσεις μόνο με συγκεκριμένα αντιδραστήρια.  

Η Περιφέρεια μαζί με τον αναλυτή, μας είχε προμηθεύσει ικανοποιητικό αριθμό αντιδραστηρίων, τα οποία εξαντλήθηκαν, λόγω του μεγάλου αριθμού εξετάσεων που χρειάστηκε να πραγματοποιηθούν, ιδιαίτερα κατά τις τελευταίες ημέρες.

Σε επικοινωνία μας με την εταιρεία Safe Blood Bioanalytica SA, κατασκευάστρια του εν λόγω εξοπλισμού και σύμφωνα με τη συνημμένη προσφορά, για την αγορά 204 αντιδραστηρίων (34 κιτ) το κόστος είναι 32.436,00€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 6%). Τα αντιδραστήρια αυτά σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα και τα έως τώρα στατιστικά μας στοιχεία, επαρκούν να καλύψουν διάστημα 2 μηνών.

Λαμβάνοντας υπόψιν σας

1) τις  επιτακτικές  ανάγκες που  συνεχίζουν  να  επικρατούν  στο  Νοσοκομείο(νοσηλεία ασθενών που  είναι  ύποπτα  κρούσματα  του  κορωνοϊού COVID και  ανάγκη  άμεσης διάγνωσης ώστε να γίνεται το ταχύτερο δυνατό η διακομιδή των θετικών σε νοσοκομείο αναφοράς)

2) την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τα πρωτόκολλα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και  στο  πλαίσιο  της  ευαπόδεικτης  ευαισθησίας  που  διαθέτει  ο  Δήμος  σε  τέτοιου  είδους ζητήματα, παρακαλούμε για   τις   άμεσες   ενέργειές   σας, για   την   προμήθεια   204 αντιδραστηρίων για  τη  διενέργεια  μοριακών  εξετάσεων  για COVID-19και  τη  δωρεάν παραχώρηση  τους  στο  ΓΝ-ΚΥ  Νάξου,  προκειμένου θα  διασφαλιστεί η  συνεχής και απρόσκοπτη λειτουργία του αναλυτή.

Και η απάντηση της Οικονομικής Επιτροπής; Με τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό να σημειώνει: εισηγούμαι την αποδοχή  του  αιτήματός  τους  αναφορικά  με  την  αγορά 180 τεστ (συν 24 τεστ χωρίς επιπλέον χρέωση), με συνολικό κόστος 30.600,00 ευρώ (πλέον ΦΠΑ 6%). Η προμήθεια θα πραγματοποιηθεί με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, λόγω του ότι το  σχετικό  CPV  75200000-8 «Παροχή  υπηρεσιών  στο  κοινωνικό  σύνολο» αναφέρεται στην παρ.  1 του άρθρου 318 «Ανάθεση  συμβάσεων για κοινωνικές και άλλες ειδικές υπηρεσίες» του Ν. 4412/2016".

Και η οριστική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής που υπογράφουν τα μέλη της:Εγκρίνει το αίτημα του Γενικού Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Νάξου, αναφορικά με την προμήθεια 204 αντιδραστηρίων (34 κιτ) για τη διενέργεια μοριακών εξετάσεων για COVID-19, συνολικού κόστους  30.600,00  ευρώ (πλέον  ΦΠΑ  6%) και  τη δωρεάν  παραχώρησή τους  στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνεχής και απρόσκοπτη λειτουργία του αναλυτή.

Συνημμένα Αρχεία: 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News