Νάξος - Covid 19: Ξεκίνησαν τα rapid test στη πόλη της Νάξου (video)

Από το πρωί σήμερα ή καλύτερα από χθες, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Λιανός ήταν ξεκάθαρος.. "Οφείλουμε όλοι να κάνουμε τα τεστ. Και να σκεφτόμαστε ότι ο κορωνοϊός είναι μία ασθένεια που κακά τα ψέματα θα την περάσουμε όλοι. Εάν τηρήσουμε τα μέτρα, τότε είναι δεδομένο ότι θα υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια"...

Από το μεσημέρι της Πέμπτης, βρίσκεται στη Νάξο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Και η πρώτη εξέταση έγινε το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Νικοδήμου στη Χώρα της Νάξου. Κι αυτό που μας εντυπωσίασε ήταν το γεγονός ότι δεκάδες συμπολίτες μας βρέθηκαν στον προαύλιο χώρο και μάλιστα με υπομονή περίμεναν στην ουρά για να υποβληθούν στο τεστ. Ένα τεστ που είναι σχετικά ανώδυνο (γίνεται μέσω της ρινικής οδού με χρήση μπατονέτας) και όπως μας ενημέρωσαν τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά μόνο σε όσους είναι θετικοί στον κορωνοϊό μέσω sms και σε λιγότερο από 24 ώρες...

Και ανάμεσα στους .. εθελοντές και ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Λιανός ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πέρασαν από την .. καρέκλα του εθελοντή και αρκετοί ακόμη δημοτικοί σύμβουλοι ...  Ο κος Λιανός επέμεινε στην ανάγκη για την εθελοντική εξέταση ενώ για μία ακόμη φορά αναφέρθηκε στην ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας, την ανάδειξη της ατομικής ευθύνης ενώ έκανε και έκκληση για καλύτερη αστυνόμευση ώστε να τηρούνται τα μέτρα προστασίας από τον covid 19..

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνουν περίπου 2000 τεστ στη Νάξο, πολύ μεγάλος αριθμός εάν σκεφτεί κανείς τον πληθυσμό του νησιού και αύριο θα μετακινηθούν σε Απείρανθο και Γαλανάδο που έως τώρα έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της φημολογίας για ύπαρξη κρουσμάτων..

και το Σάββατο θα έχουμε λήψη δείγματος από το Φιλώτι, την Μονή και πάλι στη πόλη της Νάξου.. ...

Χθες το βράδυ μέσω ανάρτησης, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είχε αναφέρει: "Κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. θα βρίσκεται από αύριο Πέμπτη 22/10/20 στη Νάξο, προκειμένου να πραγματοποιήσει ΔΩΡΕΑΝ δειγματοληπτικά τεστ για Covid-19. Όσοι Δημότες μας επιθυμούν, μπορούν να υποβληθούν σε τεστ, μεταβαίνοντας στα σημεία ελέγχου (Χώρα – Εκκλησία Αγίου Νικοδήμου, Απείρανθο, Γαλανάδο, Μονή, Φιλώτι) σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί. Για την εξέταση είναι απαραίτητος ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης ή ο Αριθμός Αστυνομικής Ταυτότητας.
Άτομα που βρίσκονται σε καραντίνα απαγορεύεται να βγουν από τον περιορισμό τους.

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο που λέει "Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020 17:00- 20:00 Χώρα- Άγιος Νικόδημος 10:00 13:00 Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020 17:00 20:00 Απείρανθος (Ιατρείο) Γαλανάδο (Δημοτικό Σχολείο) Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020 10:00-11:00 11:30-14:00 Μονή (Ιατρείο) Φιλώτι (Ιατρείο) 17:00 17:00-20:00 Χώρα Άγιος Νικόδημος"
 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News