Νάξος - Δ. Λιανός: "Εχουμε έξι κρούσματα σήμερα, έρχεται κλιμάκιο ΕΟΔΥ"

Το λέμε εδώ και ημέρες... Το φωνάζουμε.. Αλλά δυστυχώς επιμένουμε να μην ακούμε. Και το κυριότερο; Να πιστεύουμε ότι είναι ένα κακόγουστο αστείο που έχει ως στόχο τον έλεγχο μας από τις δυνάμεις του συστήματος... Ναι, αυτό πιστεύουν ουκ ολίγοι συμπολίτες μας και σφυρίζουν αδιάφορα. Δικαίωμά τους. Αυτό που δεν κατανοούν, ξεχνούν, δεν επιθυμούν να το βάλουν στο μυαλό τους είναι ότι ανήκουν ή είναι μέρος ενός συνόλου μίας τοπικής κοινωνίας που απλά πληρώνει τα δικά τους λάθη..

ναι είναι λάθος τους όταν αντί να είναι στο σπίτι σε καραντίνα, γυρίζουν και πίνουν καφέ... Ναι, είναι προσβολή στους μεγαλύτερους αντί να κάθονται σπίτι να σουλατσάρουν σαν να μην τρέχει τίποτα.. Κι αυτό γιατί ενώ οι ίδιοι ξέρουν ότι έχουν τον κορωνοϊό, οι άλλοι δίπλά τους δεν το ξέρουν..

Αποτέλεσμα; Χθες μόνο από το Νοσοκομείο (και όχι στα ιδιωτικά που σηκώνουν το βάρος των εξετάσεων αυτές τις ημέρες) είχαμε 0/7 θετικά τεστ; Σήμερα; Ο Δημήτρης Λιανός, Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοίνωσε ότι έχουμε έξι θετικά κρούσματα για σήμερα.. Εξι; Τα περισσότερα από κάθε άλλη φορά. Και παίρνουμε .. κεφάλι στη κόντρα με την ΠΕ Θήρας για τα περισσότερα τις τελευταίες σαράντα ημέρες στις Κυκλάδες. Και το χειρότερο; Την Παρασκευή δεν αποκλείεται να μπούμε στο επίπεδο 3. Της αυστηρής επιτήρησης. Είμαστε κοντά από τη στιγμή που τα περισσότερα κρούσματα που έχουμε είναι νεαρής ηλικίας και το χειρότερο; Εχουμε και δύο διακομιδές πρόσφατα με τους ασθενείς να είναι σε κρίσιμη κατάσταση...

Ναι... σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι. Κι ας φωνάζουμε ότι δεν υπάρχει ο κορωνοϊός... 

Α και έρχεται και κλιμάμιο του ΕΟΔΥ για να κάνει εξετάσεις και ελέγχους. Από αύριο θα είναι στη Νάξο.. Και ο κος Λιανός επιμένει για την ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας. Το είπε χθες το λέει και σήμερα... Κια βέβαια να ακολουθούμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ....

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού στην προσωπική του σελίδα στα social media αναφέρει:

"Μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και τους έξι συμπολίτες μας που διαγνώσθηκαν σήμερα θετικοί στον Covid-19, κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα μεταβούν την Πέμπτη στη Νάξο, προκειμένου να διενεργήσουν εντατικούς ελέγχους και τεστ.
Για μια ακόμη φορά εφιστώ την προσοχή όλων όχι μόνο στην αυστηρή ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ αλλά και της ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και τις στενές επαφές τους, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
Ο ιός βρίσκεται ανάμεσά μας και μας απειλεί όλους…."

Τι είχε αναφέρει χθες ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε επίσης ανάρτησή του; 

"Μέρα με τη μέρα παρουσιάζουν συμπτώματα περισσότεροι συμπολίτες μας και κάποιοι επιβεβαιώνονται θετικοί στον Covid-19.
Όλοι μπορεί να είμαστε ή είμαστε ήδη φορείς του ιού και να τον μεταδίδουμε εν αγνοία μας στα παιδιά μας, στα αδέλφια μας, στους γονείς μας, στους παππούδες μας, στους φίλους μας. Κάποιοι θα το περάσουμε ελαφριά, ενώ άλλοι θα χρειαστεί να διακομιστούμε και να νοσηλευτούμε σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Πρέπει όλοι να συμπεριφερόμαστε με υπευθυνότητα και ψυχραιμία.
@ Φοράμε μάσκες
@ Κρατάμε αποστάσεις
@ Πλένουμε τα χέρια μας επιμελώς.

# Μοναδικός εχθρός, ο ιός…
# Καλύτερος σύμμαχος, ο υπεύθυνος πολίτης…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News