Νάξος - Δ. Λιανός: "Εχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, όλα τα άλλα κρούσματα έως τώρα αρνητικά"

Το πρώτο επιβεβαιώμενο κρούσμα είναι γεγονός... Δημοσιοποιήθηκε από το Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Νάξου αργά χθες το βράδυ με επίσημο δελτίο ενημέρωσης και σύμφωνα με το οποίο "  Σας ενημερώνουμε ότι στις 05/04/2020 προσήλθε στο ΓΝ-ΚΥ Νάξου ασθενής 49 ετών, που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού, ο οποίος εξετάστηκε στον ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο του ΓΝ-ΚΥ Νάξου.  Από τον απεικονιστικό και εργαστηριακό έλεγχο κρίθηκε ότι χρήζει νοσηλείας και κατόπιν συνεννοήσεως με τον ΕΟΔΥ έγινε λήψη δείγματος, το οποίο εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ στις 06/04/2020 και στις 22:30 της ίδιας ημέρας ενημερωθήκαμε ότι ο ασθενής είναι θετικός στο νέο κορωνοϊό Covid 19.   Έγινε η προβλεπόμενη ενημέρωση στον ΕΟΔΥ και το ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ και δρομολογείται η αεροδιακομιδή του σε νοσοκομείο αναφοράς"

Λίγο νωρίτερα και ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Λιανός είχε αναφερθεί στο θέμα τονίζοντας ότι " Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε πριν από λίγο από το Ινστιτούτο Παστέρ το 1ο κρούσμα

λοίμωξης από κορωνοϊό στο νησί μας. Ο ασθενής, ο οποίος ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Νάξου κι αναμένεται η αεροδιακομιδή του σε νοσοκομείο αναφοράς, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ο οποίος και ιχνηλατεί τις στενές επαφές του συμπολίτη μας. Ευχόμαστε όλοι ταχεία ανάρρωση!"

Και σήμερα νωρίς το πρωί μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ "από τις έξι..." και στον Γιάννη Πιττάρα (σ.σ. με καταγωγή από τη Νάξο) όπου αναφέρθηκε στο επιβεβαιωμένο κρούσμα... Τόνισε ότι πρόκειται για άνδρα του Λιμενικού Σώματος, ο οποίος από την πρώτη στιγμή (12 Μαρτίου) ήταν σε αναρρωτική άδεια καθότι ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, σημείωσε ότι γίνονται όλοι οι προκαθορισμένοι έλεγχοι και τόνισε ότι έχουμε 20 - 25 πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από τα στελέχη Δημοτικής Αστυνομίας, Λιμενικού Σώματος και Αστυνομίας..  Και επισήμανε ότι ακόμη και τώρα δεν έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο αναφοράς ο ασθενής λόγω του ότι περιμένει το ελικόπτερο για την αεροδιακομιδή. 

Ανέφερε ότι υπάρχουν τα ζητήματα με τις μετακινήσεις στα νησιά μέσω των πλοίων και τόνισε ότι στο Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας που αναβαθμίστηκε τα τελευταία χρόνια,  υπάρχουν και γιατροί αλλά και όλα τα απαραίτητα εφόδια ενώ έρχονται κι άλλοι γιατροί. Και σημείωσε ότι έως τώρα όλα τα άλλα κρούσματα που έχουν εξεταστεί είναι αρνητικά...  

Δείτε το σχετικό video

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News