Νάξος: Δωρεάν σπιρομέτρηση (11/09 ... έως 1 το μεσημέρι) στους κατοίκους των Τριπόδων

Οι περισσότεροι από τους καπνιστές (ενεργούς  η πρώην) αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ)…. Ο καλύτερος τρόπος αντίδρασης και διάγνωσης είναι η διενέργεια σπιρομέτρησης… Εξέταση που δεν είναι ιδιαίτερη δύσκολη και μιλάμε για εργαστηριακή εξέταση με την οποία αξιολογούμε κατά πόσο ο αέρας που υπάρχει στους πνεύμονες, έχει ανεμπόδιστη ροή.

Με τη σπιρομέτρηση μετράει ο πνευμονολόγος τον όγκο του αέρα που μπορεί να εκπνεύσει μετά από μία μέγιστη εισπνευστική προσπάθεια ο εξεταζόμενος, αλλά και την ταχύτητα με την οποία τον εκπέμπει, δηλαδή τη ροή. Γενικά, είναι η πιο χρήσιμη διαγνωστική εξέταση για παθήσεις όπως το βρογχικό άσθμα και η Χ.Α.Π., διότι μπορούμε να διαγνώσουμε τα παραπάνω νοσήματα στα αρχικά τους στάδια και να χορηγήσουμε την κατάλληλη αγωγή ανακόπτοντας έτσι, πιθανή επιδείνωση αυτών των παθήσεων. 

Και έτσι, το Κέντρο Κοινότητας και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία πραγματοποιεί εξετάσεις σπιρομέτρησης χθες και σήμερα 11 Σεπτεμβρίου... Οι εξετάσεις χθες Τρίτη 10/9/2019 έγιναν στην Απείρανθο στον χώρο του αγροτικού ιατρείου, ενώ σήμερα Τετάρτη 11/9/2019 πραγματοποιούνται στη Βίβλο (Τρίποδες) στον χώρο επίσης του αγροτικού ιατρείου. Ώρες διεξαγωγής 9:00- 13:00.

Και όπως διαβάσαμε σε ανάρτηση της σελίδας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στα social media " Πενήντα κάτοικοι της ορεινής Νάξου είχαν την ευκαιρία να κάνουν δωρεάν εξετάσεις σπιρομέτρησης, χάρη στην πρωτοβουλία των Κοινωνικών Δομών του Δήμου μας, του Κοινωνικού Φαρμακείου και του Κέντρου Κοινότητας, σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία!"

Η σπιρομέτρηση δεν ενδείκνυται για όσους έχουν τα ακόλουθα: 
• Πρόσφατη επέμβαση στην καρδιά, στα μάτια ή στους πνεύμονες. 
• Αποκόλληση αμφιβληστροειδούς
• Βρίσκονται σε κατάσταση εγκυμοσύνης
• Υπερήλικες

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού, μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα του Κέντρου Κοινότητας στο 22850-24844 και του Κοινωνικού Φαρμακείου στο 22850-25643 κατά τις ώρες λειτουργίας 07:00-15.00.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News