Νάξος: Έκκληση του Δήμου συμμετοχής στην αιμοδοσία για τους πυρόπληκτους

Από το πρωί ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς φωνάζει «όχι άλλα τρόφιμα.. Θέλουμε αίμα. Θέλουμε χέρια. Θέλουμε προσωπικό για διαχείριση όλων όσων έχουν λάβει έως τώρα. Σας ευχαριστούμε». Η ανταπόκριση του Ελληνα ήταν εντυπωσιακή. Πρωτόγνωρη. Μέσα σε καιρό οικονομικής κρίσης, όλοι άνοιξαν το πορτοφόλι τους και πρόσφεραν ότι μπορούσαν. Είτε μιλάμε για τον απλό πολίτη, είτε για τις μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Οσο για το αίμα; Οι ουρές χωρίς προηγούμενο. Και αυτό γίνεται και στη Νάξο. Από χθες έχουμε την έναρξη της ετήσιας τετραήμερης δράσης από το Σύλλογο «Εθελοντική Αιμοδοσία Νάξου», πρώτη ημέρα στο Γλινάδο και σήμερα – αύριο στη πόλη της Νάξου και τη Παρασκευή στις Μέλανες…

Και όπως είναι λογικό, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προχώρησε σε κάλεσμα συμμετοχής όλων. Ακόμη και όσων φοβούνται τις …βελόνες. Είναι άλλωστε το λιγότερο που μπορούμε να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας…

Η αιμοδοσία ξεκίνησε στη Νάξο σήμερα το απόγευμα (17:00-20:00) στο Δημαρχιακό Μέγαρο, όπου θα επαναληφθεί και αύριο Πέμπτη από τις 16:00 μέχρι τις 21:00 Και τη Παρασκευή 27 Ιουλίου η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στις Μέλανες, από τις 16:00 μέχρι τις 21:00.

Και όπως τονίζει στην σχετική πρόσκληση ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «Στις δύσκολες αυτές στιγμές ας συνεισφέρουμε όλοι όπως μπορούμε.  Οι εγκαυματίες έχουν ανάγκη αίματος και παραγώγων του. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ως πολίτες μιας κοινωνίας της προσφοράς και του ανθρωπισμού είναι να δώσουμε αίμα. Ας συμπαρασταθούμε όλοι στους συνανθρώπους μας που έχουν πληγεί από τις φονικές πυρκαγιές.

Και φάρμακα

Παράλληλα, Δήμος  Νάξου και Μικρών Κυκλάδων  καλεί τους πολίτες και τους φορείς του νησιού μας να συνεισφέρουν στα ακόλουθα φαρμακευτικά σκευάσματα και υγειονομικό υλικό για τους πυρόπληκτους της Αττικής, τα οποία ζητούνται από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Μαραθώνα.

Τα είδη που αναζητούνται είναι τα ακόλουθα:

Betadine

Βαμβάκι

Οινόπνευμα

Αλοιφές για τα εγκαύματα

Αποστειρωμένες γάζες

Παυσίπονα

Αντιβιώσεις ευρέως φάσματος

Aerolin εισπνεόμενο

Πάνες

Βρεφικά Γάλατα

Μωρομάντηλα

Οτιδήποτε άλλο φάρμακο μπορεί να βοηθήσει του πληγέντες της πυρκαγιάς.

Τα είδη θα συγκεντρώνονται στον χώρο του Κοινωνικού Φαρμακείου: Περιφερειακή οδός Χώρας - Εγγαρών (απέναντι από τις Εργατικές Κατοικίες)

Ώρες λειτουργίας:  Δευτέρα έως Παρασκευή, 7:00-15:00.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 22850-25643, (Κουτελιέρη Ν., Κοινωνική Λειτουργός και Καλογιαννίδου Π., Φαρμακοποιός).