Νάξος: Ερχονται rapid test (10/05) με επίκεντρο τον Κυνίδαρο

Εντονη είναι η φημολογία των τελευταίων ημερών για ύπαρξη κρουσμάτων κορωνοϊού στον Κυνίδαρο της Νάξου... Καλό είναι να μασάμε πάντως πριν μιλάμε γιατί δημιουργούνται εντυπώσεις που τις περισσότερες φορές μεγενθύνουν το πρόβλημα αντί να το λύσουν... 

Και ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων μέσω ανακοίνωσης μας ενημερώνει ότι " Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στη Νάξο τη Δευτέρα 10 Μαΐου, προκειμένου να πραγματοποιήσει ΔΩΡΕΑΝ δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 (rapid test) στον Κυνίδαρο. Οι έλεγχοι θα διενεργηθούν στην πλατεία του χωριού, από τις 13:30 έως τις 17:00. Για τη διενέργεια του ελέγχου είναι απαραίτητος ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ)".

Εμείς να αναφέρουμε ότι την περασμένη Πέμπτη 6 Μαϊου και πριν "ξεσπάσει" η φημολογία γύρω από τον Κυνίδαρο, ο πρόεδρος της Κοινότητας, Κωνσταντίνος Κλουβάτος σε ανακοίνωσή του καλούσε τους κατοίκους σε εγρήγορση... Τι ανέφερε: 

Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι, τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στο χωριό μας. Για να επιβραδυνθεί η διασπορά του κορονοϊού και να προστατευθεί η υγεία όλων μας θα πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα που προβλέπει η πολιτεία.

Θερμή παράκληση για τα εξής:

*Αποφεύγουμε άσκοπες μετακινήσεις,

*Κρατάμε αποστάσεις, *αποφεύγουμε το συνωστισμό,

*Φοράμε μάσκα

*πλένουμε συχνά τα χέρια

Περιορίζουμε τα παιδιά για λίγες μέρες και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να προσέξουν ιδιαίτερα το επόμενο διάστημα.

Είμαστε σε άμεση επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ για την διενέργεια τέστ στα οποία είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλων μας. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τον περιορισμό των κρουσμάτων με πλήρη σεβασμό στα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια. (Αναμένουμε Ανακοίνωση για την ημερομηνία διεξαγωγής των τέστ). 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News